ροή ειδήσεων

Το ''ένοχο'' μυστικό αύξανε κάθε μήνα τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό!

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης έβλεπε κάθε μήνα - επί μία 3ετία - να μπαίνουν χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό....Όταν η ιστορία αποκαλύφθηκε οδηγήθηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο και τα όσα είπε προκάλεσαν αίσθηση...

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 64χρονο, ο οποίος εισέπραττε για μία τριετία τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του! Ο 64χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απάτη κατ' εξακολούθηση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Την ποινική δίωξη άσκησε σε βάρος του Εισαγγελέας του Βόλου μετά από προκαταρκτική εξέταση. Την ποινική διαδικασία κίνησε το ΙΚΑ, το οποίο μετά από διασταύρωση στοιχείων διαπίστωσε ότι ο δικαιούχος της σύνταξης είχε πεθάνει, ωστόσο, η είσπραξη συνεχίζονταν χρόνια μετά το θάνατό του.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο συνταξιούχος του ΙΚΑ απεβίωσε στις 6/4/2008. Ωστόσο, ο θάνατός του έμεινε κρυφός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο 64χρονος γιος του ήταν συνδικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού, μέσω του οποίου πληρώνονταν η σύνταξη, η οποία συνέχιζε να «τρέχει» για πολλούς μήνες μετά.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, ο κατηγορούμενος από 1η Μαϊου 2008 -δηλαδή από τον επόμενο μήνα του θανάτου του δικαιούχου συνταξιούχου- μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, οπότε έγινε αντιληπτή η απάτη και διεκόπη η καταβολή των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό, εισέπραξε συνολικά 54.000 ευρώ.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως τα χρήματα που εισέπραττε ήταν από τη σύνταξη του θανόντος πατέρα του και θεωρούσε ότι τα ποσά που τραβούσε κάθε μήνα από τον τραπεζικό λογαριασμό προέρχονταν από ένα επίδομα, το οποίο περίμενε να πληρωθεί.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *