ροή ειδήσεων

SOS των νησιών του Αιγαίου για τις δομές Υγείας

Υποστελέχωση στα νοσοκομεία των μεγάλων νησιών και εικόνα εγκατάλειψης για τα μικρά νησιά. 

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν δήμαρχοι της νησιωτικής χώρας για την κατάσταση των υγειονομικών δομών, ειδικά... στα απομακρυσμένα και μικρά νησιά σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας παρουσία του αρμοδίου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και των βουλευτών Δωδεκάνησου κ.κ. Μ. Κόνσολα και Β. Υψηλάντη.

Οι τοπικοί άρχοντες έκαναν λόγο για υποστελέχωση των νομαρχιακών νοσοκομείων των μεγάλων νησιών (Ρόδος, Κως, Σύρος κτλ), ενώ τόνισαν ότι στα νησιά, εικόνα εγκατάλειψης, παρουσιάζουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας. Μάλιστα ανέφεραν ότι πολλές περιοχές στερούνται ιατρών, καθώς λόγω του περιορισμού των προσλήψεων λόγω τρόικας, αλλά και λόγω των αλλαγών στο θεσμό του αγροτικού ιατρού, δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό. Οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών ζήτησαν να δοθούν οικονομικά κίνητρα ώστε να εγκατασταθούν στις ακριτικές ειδικά περιοχές νέοι επιστήμονες, ενώ εξέφρασαν τη διάθεσή του να καλύψουν με ίδια έξοδα τη σχετική δαπάνη.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε τη βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου για ενίσχυση των νησιών με άμεσες κινήσεις όπως η χρονική επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών σε τριετείς, η δυνατότητα συνυπηρέτησης με τον/την σύζυγο και η πρόσθετη μοριοδότηση τους για ένταξη στο ΕΣΥ.
Παράλληλα ενημέρωσε ότι «για να μπορεί να πάρει κάποιος γιατρός ειδικότητα, θα πρέπει να κάνει αγροτικό, ενώ οι δήμαρχοι θα μπορούν πλέον να παρέχουν διαμονή και τροφή ως επίσημη δαπάνη», προσθέτοντας ότι «η απαιτούμενη ρύθμιση βρίσκεται ήδη στη Βουλή».

Αποστολή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θέματα αυτά ετέθησαν με εμφατικό τρόπο σε πρόσφατη σε Σοσιαλιστές Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισκέφτηκαν τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, έπειτα από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Α' Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιώργου Σταυρακάκη.
Στην αποστολή συμμετείχαν η εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και κύρια διαπραγματεύτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον μελλοντικό Γενικό Κανονισμό των Διαρθρωτικών Ταμείων που θα διέπει την Πολιτική Συνοχής κατά την περίοδο 2014-2020, Constanze Krehl, η εισηγήτρια της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Maria Irigoyen Perez, και ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έκθεση που εξετάζει την ικανότητα των Κρατών Μελών να αρχίσουν εγκαίρως και με την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα τη νέα περίοδο προγραμματισμού της Πολιτικής Συνοχής, Derek Vaughan.
Κύριος στόχος της αποστολής ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες Ευρωβουλευτές να δουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά της Ελλάδας, καθώς επίσης και να επισκεφτούν τα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο των Διαρθρωτικών Ταμείων, βλέποντας έτσι στην πράξη το πώς τα έργα αυτά μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά την ανάπτυξη των νησιών και τη ζωή των πολιτών.
Πηγή:www.reporter.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/10/13 02:36

    αποφασισαν οι βολευτες μας να ασχοληθουν με την υγεια περιεργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *