ροή ειδήσεων

Έρχεται ενιαίο ταμείο με βασική σύνταξη 360 ευρώ!

Εκ βάθρων αλλαγές στο Ασφαλιστικό σχεδιάζει η κυβέρνηση με τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, στον οποίο θα υπαχθούν.... μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, με «κορμό» το ΙΚΑ, με νέες συγχωνεύσεις κύριων και επικουρικών ταμείων και μειώσεις συντάξεων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η σύνταξη, με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να βγαίνει κατ” έτος από το νέο χρόνο μειούμενη, έως ότου να αντιστοιχεί στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», πρόκειται για σχέδιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το οποίο έχει δώσει στην κυβέρνηση και αναμένεται να επαναφέρει σε σχετική Ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το Ασφαλιστικό την ερχόμενη Πέμπτη.

Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει ότι η νέα Ενιαία Εθνική Σύνταξη να διαμορφωθεί στα 360 προς όλους τους ασφαλισμένου, όπως ορίζεται στο Ν. 3863/2010 και επιπρόσθετα στους ανασφάλιστους που δεν ξεπερνούν ένα κατώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος (7.000 ευρώ) με την ταυτόχρονη ισχύ της κατώτερης σύνταξης και την ανταποδοτική με βάση τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, για τους μισθωτούς.

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία εναλλακτικών επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων, για παροχή πρόσθετων τμημάτων σύνταξης, πρόσθετων υπηρεσιών υγείας και άλλων παροχών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τις εφημερίδας, το σχέδιο Σπυρόπουλου επανέρχεται έπειτα από τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων (2,6 δισ. για το 2014) και τις απαιτήσεις της τρόικας για περαιτέρω περικοπές, τις θέσεις που έχει εκφράσει ο διοικητής του ΙΚΑ για τη δημιουργία ενός Ταμείου κύριας σύνταξης και τις απόψεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ότι ο μέσος όρος αναπλήρωσης των συντάξεων δεν υπερβαίνει το 50% του μισθού.

Το παράδειγμα της Ολλανδίας

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε παραδείγματα των ασφαλιστικών συστημάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ολλανδία όπου η σύνταξη είναι μεν στο 90% του μισθού, όμως το κράτος βάζει μονάχα το 25%.

Αντίθετα στη Γερμανία, όπου η σύνταξη προέρχεται συνολικά από το κράτος, η αναπλήρωση είναι στο 40%, δηλαδή ένας συνταξιούχος δεν παίρνει ούτε τα μισά χρήματα ως σύνταξη σε σχέση με το μισθό που έπαιρνε ως εργαζόμενος.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/11/13 12:10

    ΕΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΤΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΗΔΟΠΟΙΗΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ.................Ο ΣΕΡΡΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *