ροή ειδήσεων

Ιδεολογία και θρησκεία διαχρονικά 5.000 χρόνια εκβιάζουν το μυαλό του ανθρώπου και τον έχουν κάνει ένα άβουλο ζόμπι!

Καπιταλισμός, Σοσιαλισμός, Φασισμός, εθνικισμός, Μουσουλμανισμός, Χριστιανισμός, Βουδισμός.
Όλοι οι παραπάνω τίτλοι τελειώνουν σε (σμος), δηλαδή εθισμός!
Αυτό παραπάνω σε περιμένει αν δεν είσαι... χριστιανός, μουσουλμάνος, καθολικός, ευαγγελιστής, βουδιστής, Ιεχωβάς, παλαιοημερολογίτης,
Καταπιάνομαι με ένα θέμα που ο άνθρωπος πάλεψε για να λέγεται κοινωνία, και να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα όντα, αρχικά να μπορούν να έχουν κοινές αποφάσεις για την επιβίωση έναντι άλλων ομάδων σε ποιο εύπορα μέρη με ποιο υγιή διαμονή!
Επικίνδυνο θέμα αν κατανοήσουμε τον εθισμό που έχει υποστεί ο άνθρωπος 5.000 χιλιάδες χρόνια! Αρχηγοί και μάγοι έδεσαν το ανθρώπινο ον με κομματικό-θρησκευτικά δεσμά και σε ηθικοπλαστικούς εκβιασμούς για να υπάρχουν δούλοι και τεμπέληδες αφεντικά! Ακόμα δεν ήξεραν τις δημοκρατικές αποφάσεις δια της πλειοψηφίας και έπρεπε ο ποιο δυνατός να νικήσει σε κάποιο αγώνα για να γίνει αρχηγός και να κάνει κουμάντο! Άρχισαν οι ζηλοφθονίες για την θέση του αρχηγού σε καθημερινή βάση, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να κρατάει ο αρχηγός την αρχηγεία αρκετό καιρό και να ελέγχει την μεταφορά της εξουσίας από τον έναν στον άλλο αρχηγό! Έτσι γεννήθηκαν οι μάγοι, (σημερινοί ιεραπόστολοι στην Αφρική),άνθρωποι ποιο διορατικοί με έξυπνα κόλπα τρικ χάντρες και καθρεφτάκια, διάφορα υπνωτικά τους υπνώτιζαν, τους κορόιδευαν, τους απειλούσαν με μια ανύπαρκτη θεϊκή δύναμη με αποτέλεσμα τα ζώα τότε και υποτίθεται σύγχρονοι άνθρωποι σήμερα να είναι μόνιμα τρομοκρατημένα και ελεγχόμενα κάτω από την ανύπαρκτη θεότητα και τον εκπρόσωπό της.
Δεν θα αναφερθώ στην διαχρονική ιστορία του ανθρώπου από τι στιγμή που σηκώθηκε και περπάτησε στα δυο πόδια, έχουν γράψει χιλιάδες ειδικοί και ο καθένας δίνει την δική του ερμηνεία ανάλογα πως τον συμφέρει ή τι συνθήκες επικρατούσαν, η ποιον εκπροσωπούσε.
Θα ασχοληθώ με το σήμερα και ειδικά με τον Αρχαίο Ελληνισμό, που έχει να επιδείξει πως έλυσε τα παραπάνω θέματα με δημοκρατία και πολιτισμό!
Οι Έλληνες στην αρχαιότητα δεν χρειαζόταν θεό, είχαν την αγάπη στον ίδιο τον άνθρωπο για το καλό του κοινωνικού συνόλου και όλα δούλευαν καλά! Όσο η εξουσία νομοθετούσε ίσια για όλους, ο άνθρωπος ασχολιόταν με την φιλοσοφία, την προέλευση του, το μέλλον του! Ανακάλυπτε τρόπους να βελτιώνει την εργασία του, την υγεία του την μόρφωσή του την ευτυχία του! Αλλά πάντα τα καλά δεν κρατούν πολύ, διότι ο άνθρωπος μέσα του έχει και το καλό και το κακό και ανάλογα με την ευκαιρία που του δίνετε από μια οργανωμένη κοινωνία ή μια διαλυμένη ή υπονομευμένη πράττει ανάλογα.
Σήμερα έχουμε υποτίθεται εξελιχτεί σαν ανώτερο ον και αντί να είμαστε ελεύθερα πνεύματα, είμαστε δούλοι των ψεύτικων δυνάμεων που σε αποπροσανατολίζουν από το αληθινό μέλλον σου, που είναι η ολοκλήρωση της αποστολής να ανακαλύψεις την προέλευση σου και τον σκοπό της ύπαρξη σου μέσα στο σύμπαν! Παρακάτω ένα παράδειγμα πόσο προχώρησε μπροστά ή πίσω ο άνθρωπος! Εδώ οι χθεσινοί μάγοι έγιναν θρησκείες! Όπου αποτυγχάνουν στην χειραγώγηση των λαών οι διάφορες εξουσίες, αναλαμβάνουν οι θρησκείες! Θα μου πει κάποιος ότι με αυτό τον τρόπο λειτουργεί μια κοινωνία για να μην είναι ζούγκλα. Διαφωνώ ριζικά με αυτό το σκεπτικό όταν γνωρίζουμε πόσο αρμονικά ζούσαν στην αρχαία Ελλάδα που πίστευαν στην αγάπη για τον άνθρωπο και τις δυνατότητες του! Άρα η θρησκεία ανακαλύφθηκε με πονηρούς και ανώμαλους σκοπούς για το κακό του ανθρώπου, για να τον καταντήσει δούλο ελεγχόμενο!
ΟΥΤΕ 100 ημέρες το χρόνο επιτρέπει η θρησκεία να κάνεις έρωτα! Είναι απίστευτο το πόσες πολλές μέρες τού έτους απαγορεύεται να συνευρεθεί ερωτικά ένα καθ΄ όλα νόμιμο ορθόδοξο ανδρόγυνο! Με την παραβίαση τον παρακάτω σε ακολουθεί η αμαρτία, η κόλαση, η προστυχιά, η αποξένωση και αρκετές φορές ο αφορισμός, ίσον λιντσάρισμα ψυχολογικό! Η θρησκεία σου επιβάλει να κάνεις έρωτα μόνο για αναπαραγωγή, σε θεωρεί ζώο, όχι για να βρεις το ταίρι σου, την ευτυχία, δεν σε θέλει ευτυχισμένο αλλά με έλεγχο εκ βιασμένο ηθικά ένοχο!

Απαγορεύεται ο έρωτας

50 μέρες πριν το Πάσχα.
15 μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο.
Μερικές μέρες πριν την εορτή των 12 Αποστόλων (δεν είναι σταθερή).
40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Τις παραμονές επισήμων αργιών (Φώτων, Σταυρού κ.τ.λ.).
Κάθε Τετάρτη (επειδή Τετάρτη συνελήφθη ο Ιησούς).
Κάθε Παρασκευή (επειδή Παρασκευή σταυρώθηκε).
Εκτός τής Τετάρτης και τής Παρασκευής κάθε δεύτερη Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, όταν ο χριστιανός πρόκειται να μεταλάβει την Κυριακή. (Κάθε καλός χριστιανός μεταλαμβάνει τουλάχιστον κάθε 15 ημέρες.)
Αν εκτός των παραπάνω ημερών ληφθούν υπ΄ όψη και τα έμμηνα τής γυναίκας, τότε από τις 365 μέρες τού χρόνου απομένουν διαθέσιμες για ερωτική συνεύρεση στο ζευγάρι σχεδόν μόνον 100 μέρες, δηλαδή λιγότερες από το ένα τρίτο.

(Aπόσπασμα από το άρθρο: Η γιορτή τού Έρωτα).

freeinquiry
newingreece.blogspot.com/

Κατηγορούν τους Αρχαίους Έλληνες ότι και αυτοί είχαν θεούς με ειδωλολατρικές εκδηλώσεις. Ρωτώ οι εικόνες τι είναι, τα κομποσκοίνια, και χιλιάδες άλλες εφευρέσεις; Απλά θα τους πω ότι ναι, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πολλούς θεούς που τους δυνάμωναν ψυχολογικά καθημερινά χωρίς να τους απειλούν με τιμωρίες και κολάσεις. Ο ψαράς είχε τον Ποσειδώνα, ο πολεμιστής είχε τον Άρη, το φως είχε τον Απόλλωνα όλα τα ζωντανά όντα επάνω στην γη είχαν μια πίστη σε κάτι που ζούσε μαζί του στην καθημερινότητα του, δεν ήταν δούλοι ζόμπι στους θεούς τους, για αυτό και μεγαλούργησαν! Δεν με ενδιαφέρει ο ανύπαρκτος θεός αλλά η πίστη! Πιστεύω στο βουνό που με αναζωογονεί και με τρέφει, πιστεύω στην φιλία και ανιδιοτελή αγάπη του σκύλου μου που μου την προσφέρει χωρίς συμφωνίες και ανταλλάγματα, πιστεύω στην αληθινή φιλία, πιστεύω στα πουλιά, στον ουρανό, στην Θάλασσα, στο χώμα που πατώ, στην μάννα που με γέννησε, στο παιδί μου, στην ισότητα όλων των όντων επάνω στη γη! Είμαι άθεος όχι άπιστος!
Σήμερα τι βλέπουμε να συνεχίζουν και να επιμένουν σε αποτυχημένες 100% εξουσίες με φανφαρονίστικα λουσάτα επίθετα, σοσιαλισμός, καπιταλισμός, Κ.α. Και οι θρησκείες το ίδιο απέτυχαν, γιατί δεν είχαν κατά νου όταν δημιουργήθηκαν την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων με μοναδικό σκοπό την διαβίωση μεταξύ τους με αγάπη! Τι βλέπουμε σήμερα καθημερινά σαν Ελλάδα που τα ζούμε ποιο έντονα από κάθε άλλο λαό, Χριστιανούς και κόμμα μαζί δυο σε ένα! Ταξιαρχία ζόμπι! Και τα δυο τον απειλούν με σωματική και ψυχολογική εξόντωση και με τον ανύπαρκτο θεό εκεί που θα πάει θα βράζει στα καζάνια, αν είναι ελεύθερος πνευματικά, ή στον παράδεισο αν είναι δούλος! Αυτός ο άνθρωπος σήμερα θεωρεί τον εαυτό του εξελιγμένο ον σε δουλικό πακέτο! Με κάλπικη και νοθευμένη υπόσχεση ότι ρυθμίζει την τύχη του δημοκρατικά αλλά μέσα από δικτατορικές και φασιστικές συνθήκες από την εξουσία ! Και στον Μεσαίωνα από την θρησκεία! Η ειρωνεία και η γελοιότητα μαζί με μίσος και κακία έχουν καταλάβει τον σημερινό κατά τα άλλα εξελιγμένο άνθρωπο! Η θρησκεία ευλογεί, ορκίζει, συγχωρά αυτούς που σκοτώνουν εκατομμύρια αθώων ανθρώπων, ολόκληρων λαών! Και τιμωρούν έναν απλό άνθρωπο με αφορισμό και τον απομονώνουν σαν απόβλητο γιατί έχει το θάρρος να τους κρίνει και δεν θέλει να είναι δούλος!
Δεν θέλω να αλλάξω τα πιστεύω κανενός, αναφέρω την εμπειρική και σκληρά μελετημένη άποψή μου! Δεν ανέχομαι να υπάρχει μια θρησκεία με την υπογραφή της πολιτείας ως υποχρεωτική αφού δεν προσφέρει τίποτα από αυτά που λέει στον άνθρωπο 2000 χιλιάδες χρόνια από την υποχρεωτική και με σφαγές επικράτησή της! Είναι ένα ψέμα, μια υποκρισία, ένας ψυχικός εκβιασμός κατευθείαν στο πνεύμα και στην ελεύθερη σκέψη! Μερικοί σκόπιμα ανακατώνουν τα ήθη και έθιμα με την θρησκεία και μας κατηγορούν ή μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με ανθέλληνες εχθρούς όπως ο Κίσινγκερ κ.α! Γιατί τα ήθη και έθιμα των αληθινών Ελλήνων προγόνων μας είναι παγανιστικές εκδήλωσης και προς αποφυγή; Σε τι διαφέρουν από τις εκδηλώσεις του χριστιανισμού άσε που οι περισσότερες είναι των Ελλήνων με αλλαγή των ονομάτων με πονηρούς σκοπούς; Ασφαλώς και διαφέρουν οι εκδηλώσεις των προγόνων μας, ήταν για την αγάπη και τον περιβάλλοντα χώρο με όλα τα όντα! Ενώ του χριστιανισμού όλες του οι εκδηλώσεις είναι εκβιαστικές, μέσο τρομοκρατήσεως της ψυχής και του μυαλού!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
arxaiaithomi.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/11/13 08:27

    Εμείς και στους θεούς ορθοί ομιλούμε. Αρίσταρχος
    «Δεν μας φοβίζει ο θεός, δεν μας ανησυχεί ο θάνατος, εύκολα αποκτιέται το Καλό, εύκολα υποφέρεται το Κακό.»
    Αυτό δηλώνει ότι, πέρα από τις φυσικές δυνάμεις και τους νόμους του σύμπαντος, δεν υπάρχουν θεοί τιμωροί και μπαμπούλες, όπως επαναλαμβάνουν καταπιεστικά οι θρησκείες, οπότε και δεν χρειάζεται κάποιος να ζει με το φόβο τους δεν μας ανησυχεί ο θάνατος που δεν μας αφορά, εφόσον εμείς δεν υπάρχουμε και το καλό που χρειάζεται για να ζήσει κάποιος, σύμφωνα με τις πνευματικές, ψυχικές και σωματικές ανάγκες του, αποκτάται για έναν ολιγαρκή άνθρωπο εύκολα και τέλος, με την επικούρεια αταραξία αντιμετωπίζεται κάθε κακό, κάθε δυσάρεστη κατάσταση και κάθε φόβος.

    «έχει ο θεός τη βούληση να εμποδίσει το κακό αλλά δεν μπορεί; άρα, δεν είναι παντοδύναμος. μπορεί αλλά δεν θέλει; τότε δεν είναι πανάγαθος. έχει τόσο τη βούληση, όσο και τη δύναμη να το εμποδίσει; τότε από πού προέρχεται το κακό; Δεν έχει ούτε τη βούληση ούτε τη δύναμη; τότε γιατί τον λέμε θεό;»
    EΠΙΚΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/11/13 10:26

    Το μεγαλύτερο ολίσθημα των ανθρώπων είναι οι θρησκείες και προπάντων ο Χριστιανισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/13 10:31

    το αρθρο εχει επικεφαλιδα που αναφερεται γενικα σε θρησκειες κ ιδεολογιες,ενω αν το διαβασεις ολο καταλαβαινεις οτι προκειτε για αρθρο εναντιον της ορθοδοξιας,κ επειδη θεωρω πια χαμενο χρονο να σου απαντησω σε ολα τα παραπανω(το εχω κανει παλιοτερα)σου ξεκαθαριζω με καθε βεβαιοτητα,οτι οσα αρθρα κ να γραφτουν οσο κ αν πολεμιετε η Πιστη μας στον Ενα κ Μοναδικο Θεο,2013 χρονια αντεξαμε με την βοηθεια Του,οποτε καταλαβαινεις ποσο ασημαντη ειναι η προσπαθεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/13 13:11

    ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/11/13 18:14

      Αγαπητέ θα συμφωνήσω μαζί σου.Οι μεγάλοι φιλόσοφοι όλων των εποχών από όλο τον κόσμο και στην αρχαία Ελλάδα στο Εν πίστευαν.Στο Ενα το Μοναδικό και Αληθινό.Πυθαγόρας ο αγαπημένος μου μέγας Μύστης,Πλάτωνας,Σωκράτης....Ολες οι θρησκείες έχουν ξεκινήσει από την φιλοσοφία ενός ανθρώπου που εξύψωσε το πνεύμα του στο ανώτερο επίπεδο.
      Ας διάβασει ο καθένας όποιον φιλόσοφο του ταιριάζει,θα διαπιστώσει την κοινή ρίζα όλων.
      Ο Ιησούς ήταν ένας Μύστης από τους πιο σημαντικούς στη γη.Μη κοιτάτε στερεότυπα την λέξη Χριστιανισμός.Ηρθε δίδαξε και έφυγε από τον υλικό κόσμο και μακάρι να βρούμε και εμείς στην εποχή μας τον δικό μας διδάσκαλο.
      Σημασία έχει ότι για να βρείς την ευτυχία γύρω σου πρέπει πρώτα να την κατανοήσεις και να την ψάξεις μέσα σου.....Θέλω να πω ότι και στην αρχαία Ελλάδα είχαν προβλήματα,προδοσίες πολέμους όπως και σήμερα αλλά την εποχή εκείνη αναπτύχθηκε τέτοιο φιλοσοφικό ρεύμα και άφησε επιστήμες που μέχρι σήμερα δεν έχουμε κατανοήσει.
      Αρα εγώ σαν μονάδα έχω από την στιγμή που γεννιέμαι σε αυτόν τον υλικό κόσμο ένα και μοναδικό χρέος.....Την ΕΞΥΨΩΣΗ του πνευματός μου .....Αυτό δεν φταίνε οι άλλοι η οι συνθήκες που δεν γίνεται αλλά μόνο εγώ.....

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/11/13 14:01

    "Κατηγορούν τους Αρχαίους Έλληνες ότι και αυτοί είχαν θεούς με ειδωλολατρικές εκδηλώσεις. Ρωτώ οι εικόνες τι είναι, τα κομποσκοίνια, και χιλιάδες άλλες εφευρέσεις; Απλά θα τους πω ότι ναι, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πολλούς θεούς που τους δυνάμωναν ψυχολογικά καθημερινά χωρίς να τους απειλούν με τιμωρίες και κολάσεις."

    Τι μυθολογία διάβασες; Το ότι ο Διας απειλούσε με κεραυνούς, το ότι άφησε τον Προμυθέα αλυσοδεμένο να του φάνε τα όρνια τα σωθικά, μεταμορφωνόταν σε διάφορα ζώα για να πηδήξει θνητές, ο Ποσειδώνας απειλούσε με τυφώνες και θαλάσιες καταστροφές(βλέπε Οδυσσέα), η Ήρα έστειλνε φίδια στον Ηρακλή για να τον πνίξουν, και άλλα πολλά.

    Ωραίοι Θεοί. Ειρηνικότατοι. Ούτε εσείς οι Δωδεκαθειστές δεν ξέρετε την αρχαία Ελληνική μυθολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/11/13 18:08

    Δεν θα σχολιάσω για τις θρησκείες που όλοι λίγο πολύ έχουμε πάρει κάποια μαθήματα, μικρά και μεγάλα.. Η απορία μου είναι: εσύ που έγραψες το άρθρο δεν γαμάς πριν το 15αύγουστο ; Δεν γαμάς την τετάρτη;
    2013 και ακόμα πιστεύεις σε ζόμπι λόγω θρησκείας; Έλεος με τις μαλακίες σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *