ροή ειδήσεων

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μέλλον του χρήματος - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BITCOIN ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Η τιμή του bitcoin ξεπέρασε τα 900$ την περασμένη εβδομάδα. Ένα τεράστιο κύμα αξίας, που έφτασε ακόμα και σε ακροάσεις του...Κογκρέσου της Αμερικής όπου οι κορυφαίοι ρυθμιστές της οικονομίας των ΗΠΑ πήραν με μία εκπληκτικά καλή διάθεση το νέο ψηφιακό νόμισμα. Μόλις 10 μήνες πριν, ένα bitcoin κόστιζε 13$.

Η άνοδος ήταν μια μεγάλη είδηση ​​σε όλο τον κόσμο, από την Ουάσινγκτον μέχρι και το Τόκιο στην Κίνα, και άφησε πολλούς να αναρωτιούνται: "Τι στο καλό είναι ένα bitcoin;" Αυτό είναι μια καλή ερώτηση - όχι μόνο για τα άτομα με λίγη κατανόηση του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος και του πώς διασταυρώνεται με τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και για εκείνους που ασχολούνται με την οικονομία του Ίντερνετ, η οποία έχει αλλάξει τον κόσμο μας μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.
Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα, που σημαίνει ότι είναι χρήμα που ελέγχεται και αποθηκεύεται εξ ολοκλήρου από υπολογιστές σε ολόκληρο το Διαδίκτυο, και αυτά τα χρήματα βρίσκουν τρόπους να χρησιμοποιηθούν από όλο και περισσότερους ανθρώπους και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, και πολλοί άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένου των ευκρινέστερων στο χώρο του Ίντερνετ καθώς και έμπειρους οικονομολόγους - εξακολουθούν να δυσκολεύονται να συμβιβαστούν με τις πολλές ταυτότητες του.
Το Bitcoin δεν είναι απλώς ένα νόμισμα, όπως το ευρώ ή το δολάριο ή το γιεν. Είναι ένας τρόπος πραγματοποίησης πληρωμών, όπως το PayPal ή το δίκτυο πιστωτικών καρτών Visa. Σας επιτρέπει να κρατήσετε τα χρήματα, αλλά επίσης σας επιτρέπει να τα ξοδέψετε και να το μετακινήσετε από τόπο σε τόπο, όσο φθηνά και εύκολα, όπως είναι να στείλετε ένα email.
Όπως τόσο συχνά επισημαίνει ο τύπος, το Bitcoin σας επιτρέπει να τα κάνετε όλα αυτά χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητά σας, ένα φαινόμενο που οδήγησε στη χρήση του στο «The Silk Road», μια ηλεκτρονική αγορά παράνομων ναρκωτικών. Αλλά ταυτόχρονα, είναι ένα σύστημα που λειτουργεί πλήρως σε δημόσια θέα. Όλες οι συναλλαγές Bitcoin καταγράφονται απευθείας και είναι διαθέσιμες να τις δει ο καθένας, προσδίδοντας μια ορισμένη διαφάνεια στο σύστημα, μια διαφάνεια που μπορεί κερδίζει την εμπιστοσύνη της οικονομίας και να ανατρέψει την ανωνυμία που επιδιώκεται από το Silk Road, το οποίο οι ομοσπονδιακοί πράκτορες έκλεισαν τον περασμένο μήνα.
Το Bitcoin είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια υπηρεσία χρημάτων για παράνομες πράξεις. Είναι o επαναπροσδιορισμός της διεθνούς οικονομίας, κάτι που καταρρίπτει τα εμπόδια μεταξύ των χωρών και ελευθερώνει το νόμισμα από τον έλεγχο των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων. Το Bitcoin ελέγχεται από λογισμικό ανοικτού κώδικα που λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους των μαθηματικών - και από ανθρώπους που επιβλέπουν συλλογικά το λογισμικό αυτό. Το λογισμικό τρέχει σε χιλιάδες μηχανήματα σε όλη την υδρόγειο, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Απλά πρέπει να συμφωνήσουν με την αλλαγή η πλειοψηφία αυτών που επιβλέπουν το λογισμικό.
Εν ολίγοις, το Bitcoin είναι κάτι σαν το Ίντερνετ, αλλά πάνω στο θέμα του χρήματος.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *