ροή ειδήσεων

Μόνο πέντε χρόνια φυλάκιση για τον κατα συροή βιαστή!

Αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη!

Ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι πρέπει να παραμείνει η ποινή της πενταετούς κάθειρξης που έχει επιβληθεί στον Εμμανουήλ Αριστόβουλο για έναν από του βιασμούς που έχει κάνει και συγκεκριμένα αυτόν της....
Δανέζας τουρίστριας το 2005. Αντίθετα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών πρέπει να εξετάσει πάλι το ελαφρυντικό του εντίμου βίου μετά την τέλεση της πράξης του βιασμού, καθώς δεν αιτιολόγησε ειδικά και εμπεριστατωμένα την απορριπτική του κρίση. Δηλαδή, το Εφετείο δεν αναφέρεται στα συγκεκριμένα ελαφρυντικά περιστατικά που επικαλείται ο Εμμανουήλ Αριστόβουλος, αλλά και δεν αναφέρει αρνητικά περιστατικά που το οδήγησαν στην απόρριψη των ισχυρισμών του.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι από το Εφετείο η πράξη του βιασμού στοιχειοθετείται αντικειμενικά και υποκειμενικά, καθώς πράγματι ο Εμμ. Αριστόβουλος ήθελε και ήρθε σε συνουσία με την τουρίστρια ασκώντας σωματική βία, αφού «η χρήση των ύπουλων μέσων την κατέστησαν ανίκανη προς αντίσταση και την περιήγαγαν σε αναισθησία, εξαναγκάζοντας την να υποστεί χωρίς τη θέλησή της την εξώγαμη συνουσία».

Επίσης, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι ορθά το Εφετείο έχει απορρίψει το αίτημα του καταδικασθέντος για να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, καθώς ο βιασμός τελέστηκε με τρόπο που δείχνει ότι ο βιαστής είναι άτομο με «χαρακτήρα που πάντοτε υπέκρυπτε μα άκρως επικίνδυνη ηθική διαστροφή».

Όπως είναι γνωστό, το περασμένο καλοκαίρι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Εμμ. Αριστόβουλος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για άλλους τρεις βιασμούς αλλοδαπών γυναικών.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *