ροή ειδήσεων

Παράνομο το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα

Ποια είναι τα κύρια αδικήματα;
Πως μπορούμε να αντιδράσουμε;

Το τραπεζικό σύστημα, στην Ελλάδα, λειτουργεί σε παράνομο καθεστώς, κατ' εξακολούθηση... Από το σύστημα αυτό, δεν εξαιρούνται ούτε η ΤτΕ (Τράπεζα Ελλάδος), που κατά σκανδαλώδη τρόπο, είναι ιδιωτική από την πτώχευση της Ελλάδας το 1929, μέχρι σήμερα, ούτε η κυβέρνηση, με την ανοχή των οποίων τελούνται σωρεία αδικημάτων εις βάρος των συναλλασσομένων, δανειοληπτών και καταθετών.

Ποια είναι τα κύρια αδικήματα;

1. Τοκογλυφία: Το ανώτερο νόμιμο επιτόκιο δανεισμού είναι, σήμερα, 6%. Σε περίπτωση καθυστέρησης ισχύει ο τόκος υπερημερίας που είναι πάντα 2% παραπάνω από το νόμιμο επιτόκιο, δηλαδή μέχρι 8% για τα ληξιπρόθεσμα ποσά. Αντί αυτού, τα επιτόκια στις πιστωτικές κάρτες κυμαίνονται στα εξωφρενικά επίπεδα του 17%-22% και των κεφαλαίων κίνησης, των επιχειρήσεων στα 9%-15%.
2. Αισχροκέρδεια: Η διαφορά μεταξύ των τόκων που εισπράττει από τους δανειζόμενους και πληρώνει στους δανειστές-καταθέτες, η τράπεζα, ως ποσοστό των καταθέσεων, είναι σκανδαλώδης, δεδομένου ότι τα κεφάλαια που διακινούν οι τράπεζες είναι πολλαπλάσια των καταθέσεων, λόγω χρηματοδότησής τους από την Ε.Κ.Τ. Δηλαδή, για κάθε ποσό που καταθέτουμε, οι τράπεζες έχουν εξωφρενικό κέρδος και δεν το αποδίδουν σε τόκους, αφού εμείς θα υποστούμε κούρεμα καταθέσεων σε περίπτωση πτώχευσης ή αθέτησης πληρωμής των δανειζομένων. Να διευκρινίσουμε, ότι το κούρεμα των ομολόγων, δεν το πλήρωσαν οι καταθέτες, αλλά θεωρείται ότι η συνέχιση της αισχροκέρδειας θα υπερκαλύψει τις απώλειες, και αν αυτό δεν γίνει, το δημόσιο θα χάσει δεκάδες δις της κεφαλαιοποίησης, δηλαδή οι φορολογούμενοι, που αποτελεί το πιθανότερο σενάριο, καθώς η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι ένα αστείο ποσό σε σχέση με το κόστος της.
3. Υπεξαίρεση (κλέψιμο): Όλες οι παράνομες χρεώσεις! Ένα παράδειγμα, που ο γράφων δικαιώθηκε: Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να κάνετε μια μεγάλη ανάληψη από κάποιο υποκατάστημα και δεν είστε πελάτης της τράπεζας, πχ κομίζετε επιταγή 150.000? και θέλετε τα χρήματα για να αγοράσετε κατοικία. Το ποσό αυτό δεν υπάρχει στο υποκατάστημα, αλλά και να υπήρχε θα ήταν χαζό να μεταφέρετε σε μια βαλίτσα το ποσό αυτό σε χαρτονομίσματα. Ζητάτε τραπεζική επιταγή της αξίας αυτής. Η τράπεζα θα χρεώσει την επιταγή αυτή με ποσοστό της αξίας της, πχ 0.20%, δηλαδή 300?, ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν αφού πρέπει να δώσει όλο το ποσό αντί του 99.80%. Το κόστος της συναλλαγής είναι μηδαμινό, η τράπεζα κερδίζει, γιατί κατέχει τα χρήματα αυτά μέχρι να της ζητηθούν από την επιταγή που εκδίδει και επομένως κερδίζει! Παρόλα αυτά, εκμεταλλεύεται την ανάγκη σας και πιθανόν την ευφορία σας επειδή εισπράττετε και κυρίως την άγνοια των δικαιωμάτων σας.

Η λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι κύριος παράγοντας της κρίσης που ζούμε.

1. Η απληστία τους στη χορήγηση στεγαστικών δανείων εκτόξευσε τις τιμές των ακινήτων και δημιούργησε τη φούσκα.
2. Συντέλεσε στην κρίση χρέους του δημοσίου και νοικοκυριών, καθώς δάνειζε ποσά μεγαλύτερα από αυτά που το δημόσιο ή οι καταναλωτές μπορούσαν να αποπληρώσουν, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τις αποταμιεύσεις. Να σημειώσουμε ότι, οι καταθέσεις μας πρέπει να χορηγούνται σε δανειζόμενους που η τράπεζα θα ελέγξει τη φερεγγυότητα τους. Αντί αυτού, δάνειζε στο δημόσιο και σε αφερέγγυους καταναλωτές, απολύτως σπάταλα δάνεια και μάλιστα με επίμονα τηλεφωνήματα από εταιρείες πωλήσεων.
3. Μείωσε την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγή της χώρα που συνεπάγεται με μείωση του Α.Ε.Π., του βιοτικού μας επιπέδου με αύξηση του ελλείμματος εμπορικών συναλλαγών με αύξηση της ανεργίας και της φτώχεια του Ελληνικού λαού. Για να τα πετύχει αυτά, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δάνειζε τις επιχειρήσεις με επιτόκια 2,5 φορές μεγαλύτερα από της Γερμανίας και 25 φορές μεγαλύτερα από της Κίνας! Να ένας ακόμη λόγος, επιπρόσθετος της διαφθοράς, που η ΔΕΗ, τα ναυπηγεία και άλλες επιχειρήσεις δεν μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη.

Πως μπορούμε να αντιδράσουμε;

Παίρνοντας τις αποταμιεύσεις από τις τράπεζες. Η φύλαξη χαρτονομισμάτων σε χρηματοκιβώτια στο σπίτι είναι πολλαπλώς πιο ασφαλής από τη φύλαξη σε ταμιευτήριο σε Ελληνική τράπεζα.
Μη πληρώνοντας κάρτες και δάνεια με επιτόκιο άνω του 6%. Για να καλυφτούμε νομικά θα πρέπει να κάνουμε τρεις κινήσεις:

Α. Καταγγελία σύμβασης
Β. Μήνυση στο υπεύθυνο του υποκαταστήματος, στο Δ.Σ. της τράπεζας και αν χρειαστεί και στην Τράπεζα Ελλάδος, για κάποιο/α από τα αδικήματα που αναφέραμε (τοκογλυφία, αισχροκέρδεια και υπαιρεση) ή όποιο άλλο ο δικηγόρος σας διαπιστώσει, καθώς και για συνέργεια.
Γ. Ανακοπή στη διαταγή πληρωμής που θα σας κοινοποιήσουν
Το κέρδος σας θα είναι μεγαλύτερο, αν το χρέος σας υπερβαίνει τα 2000?.

Ζούμε σε μια χώρα που μπορούμε να αντιδράσουμε και να ζητήσουμε με βιοτικό επίπεδο αντίστοιχο των ικανοτήτων μας και να μην ανεχόμαστε να μας κλέβουν τον κόπο μας. Θα ζήσουμε σε μια χώρα αντίστοιχη αυτών που θα καταφέρουμε αν αντιδράσουμε στην αδικία.
greekcrisi.blogspot.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *