ροή ειδήσεων

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Αμεση ανάγκη για βοήθεια στους κατοίκους και για αντιπλημμυρικά

Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα τις τεράστιες καταστροφές και το θάνατο τριών ανθρώπων στη Ρόδο από την καταιγίδα της προηγούμενης Παρασκευής, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή... προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για ανακούφιση και προστασία του λαού. Στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Τραγική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι των χωριών Ιαλυσού, Παστίδας και Κρεμαστής, που επλήγησαν από τη σφοδρή καταιγίδα της Παρασκευής με αποτέλεσμα να πνιγούν 3 άνθρωποι και ν' αγνοείται ακόμα ένας. Οι ζημιές είναι τεράστιες σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και καλλιέργειες.

Αποκαλύφθηκε με αυτόν τον τραγικό τρόπο, πόσο επικίνδυνες είναι οι πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και οι Τοπικές Διοικήσεις, που έχουν αφήσει απροστάτευτους τους κατοίκους από έργα υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας, περιοριζόμενοι σε έργα βιτρίνας για τα μάτια του κόσμου.

Οι μηχανισμοί προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών από ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν απαξιωθεί, έχουν υποβαθμιστεί, με ευθύνη της Κυβέρνησης, Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, όπως συνέβη με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, την απόλυση των υπαλλήλων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, την έλλειψη προσωπικού στην Πυροσβεστική και στη Δασική Υπηρεσία, αποτέλεσμα των οποίων είναι σήμερα οι καταστροφικές συνέπειες που ζούμε από μία καταιγίδα!!!

Στον αντίποδα αυτών των αναγκών, της δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων και της στελέχωσης των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση αντιπαραθέτουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες, με συμπληρώματα από εθελοντισμό, δραστηριότητες των ΜΚΟ, μεταφέροντας έτσι κατά κάποιο τρόπο και την ευθύνη στον ίδιο το λαό»

Το ΚΚΕ ζητά να μάθει από την κυβέρνηση: Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών; Τι μέτρα θα πάρει ώστε να δοθεί άμεσα κάθε είδους βοήθεια, χρηματική και υλική (για την προστασία) σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα από την καταστροφή των σπιτιών και των καταστημάτων τους; Τι μέτρα θα πάρει για την κατεπείγουσα χρηματοδότηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί της Ρόδου;



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *