ροή ειδήσεων

Μπλακάουτ σε ΕΟΠΥΥ

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες για επτά ημέρες αποφάσισαν τελικά οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στα πολυϊατρεία του οργανισμού, αντιδρώντας στις επερχόμενες χιλιάδες απολύσεις.... από την αλλαγή χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ και τη νέα μορφή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το μπλακ άουτ...
στις υγειονομικές δομές του υπερταμείου -οι οποίες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας μόνο για τα έκτακτα περιστατικά έως και τις 3 Δεκεμβρίου- προκαλεί βέβαια «ντόμινο» ακυρώσεων σε δεκάδες χιλιάδες προγραμματισμένα ραντεβού, που είχαν κλείσει οι ασφαλισμένοι προ πολλών εβδομάδων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), που κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ανανεώνοντας ιατρικές συμβάσεις για 40 ημέρες, αποφάσισε χθες (όπως είχε προαναγγείλει την Κυριακή) να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις έως και την ερχόμενη Τρίτη.

Μάλιστα, εκπρόσωποι της ομοσπονδίας ακύρωσαν χθες την προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς έκριναν ότι «δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του, που οδηγεί στη διάλυση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων».

Οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μετέχουν σε προσχηματικές συνομιλίες με προαποφασισμένες ενέργειες εις βάρος του κλάδου.

«Στράφηκαν στην Υγεία για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.000 απολύσεων που ζητά η τρόικα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του Ταμείου ότι, με την απόφαση -εν μέσω απεργίας- να ανανεώσει τις συμβάσεις μίσθωσης έργου γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες είχαν λήξει από την άνοιξη, προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Εκτός από τους γιατρούς, σήμερα και αύριο απεργούν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαστηριακών Υπαλλήλων (ΠΣΕΥ-ΕΟΠΥΥ), δηλαδή οι ακτινολόγοι, οι μικροβιολόγοι και οι οδοντοτεχνίτες. Την απεργία των γιατρών της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αλλά και του ΠΣΕΥ-ΕΟΠΥΥ στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που δηλώνει μάλιστα έτοιμος για πανιατρικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 έξω από το υπουργείο Υγείας, ύστερα από κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Ρίτα Μελά
Δημοκρατία


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *