ροή ειδήσεων

«Ιερές» απάτες με το Δημόσιο

Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο ιερείς από την περιοχή των Φαρσάλων για την υπόθεση εξαπάτησης του ...ελληνικού δημοσίου μέσα από τα ποσά που δικαιούνταν για τη μισθοδοσία τους.

Στον έναν που είχε καθήκοντα μισθοδοσίας των ιερέων του δήμου Φαρσάλων επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για απάτη και πλαστογραφία με χρήση. Στον έτερο των κατηγορουμένων που ήταν εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή – είσπραξη από την εφορία Φαρσάλων και την ΕΤΕ Φαρσάλων χρημάτων, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για απάτη κατά συναυτουργία.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης την καταβολή αποζημίωσης ποσού 710.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο που παρέστη ως ενάγων από τον πρώτο ιερέα και ποσού 220.000 ευρώ από τον δεύτερο που είναι τα ποσά τα οποία εισέπραξαν και ιδιοποιήθηκαν το επίμαχο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του ίδιου έτους (25 Ιουνίου) οπότε και συνελήφθησαν.
Ακόμα, επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση 2.000 ευρώ από τον κάθε καταδικασθέντα προς το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που υπέστη από τις πράξεις του.
Σύμφωνα με τα όσα δέχτηκε το δικαστήριο, οι δυο ιερείς, γνωρίζοντας, λόγω των θέσεων που είχαν, ότι οι πληρωμές των μισθών των ιερέων είναι εκτός προϋπολογισμού, υπέβαλαν στην ΔΟΥ πλαστά έγγραφα (διορθωμένα) και εισέπραξαν διάφορα ποσά από την τράπεζα, με βάση πλαστά έγγραφα. Αφού πλήρωναν κανονικά τους ιερείς με τα ποσά που δικαιούνταν, τα επιπλέον τα κρατούσαν φθάνοντας συνολικά σε παρακράτηση 710.000 ευρώ τα οποία πήρε ο ένας και 220.000 ευρώ ο άλλος.
enikos.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/11/13 06:03

    Και μετά σου λέει ότι πιστεύουν σε θεό της ανιδιοτέλειας!!!! Στον θεό του μαμονά πιστεύουν όλοι τους ανεξαιρέτως με τα χρυσοπίκιλτα άμφια και σταυρούς, τα πανάκριβα αυτοκίνητα, τις πολυτελείς βιλες και οφ-σορ εταιρίες και τα εκατομμύρια σε καταθέσεις!!! Πάρτε παράδειγμα τον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο με τους θησαυρούς που έκριβε στο σπίτι του με διαμάντια και χρυσό και το "ησυχαστήριο" με πισίνες και γιακούτζι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/11/13 06:08

    Αυτόν που τσάκωσε το ΣΔΟΕ με 3 εκατομμύρια καταθέσεις που πλήρωσε τον αναλογούντα φόρο χωρίς εξηγήσεις και αντιρήσεις τι έγινε?? ακόμα είναι στη θέση του?? Η υποκρισία στην εκκλησία δεν έχει τα όριά της! Μετά σου λένε γιατί οι νέοι απομακρύνονται από την εκκλησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/11/13 06:16

    Το "μαζί τα φάγαμε και εξακολουθούμε να τα τρώμε" του Πάγκαλου είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα ειδικά στον κλήρο. Δέστε τι έγραψε το σαϊτ αυτό στις 15 Σεπτεμβρίου για το "Σκάνδαλο με «ιερά» τιμολόγια" για να καταλάβετε σε τι χώρα και με τι ιερά και όσια ζούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/11/13 18:46

    ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ,ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ;ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ,ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ,ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣΩΤΗ ; Η ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ; ΣΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ,ΧΑΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ,ΑΥΤΗ Η ΣΥΨΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΙΔΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ .ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *