ροή ειδήσεων

ΥΠΕΚΑ: Έγκριση της κατασκευής νέου σταθμού της ΔΕΗ στη Ρόδο

Επένδυση ύψους 180 εκατ. ευρώ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο νέος σταθμός έχει συνολική ισχύ 115,4 MW, θα χρησιμοποιεί ως βασικό καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου, ενώ θα έχει και δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου... (φωτογραφία αρχείου).

Την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στη θέση Πλάκα Στένη (Πίσω Κάμπος) της περιοχής Κατταβιάς στη νότια Ρόδο, καθώς και των επιμέρους συνοδών έργων, υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Ο νέος σταθμός έχει συνολική ισχύ 115,4 MW, θα χρησιμοποιεί ως βασικό καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου, ενώ θα έχει και δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου.

Η συγκεκριμένη ΑΕΠΟ, εκδίδεται μετά την υποβολή από τη ΔΕΗ στο ΥΠΕΚΑ νέας επικαιροποιημένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, η οποία καλύπτει και ικανοποιεί τις ελλείψεις που είχαν διαπιστωθεί στην προηγούμενη κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, το έργο υποστηρίζεται θερμά από τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία του νησιού.

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού νότιας Ρόδου από τη ΔΕΗ έχουν ξεκινήσει από το 1990.

Όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΚΑ, «με την παρούσα ΑΕΠΟ γίνεται το αποφασιστικό βήμα για την επανεκκίνηση των εργασιών κατασκευής και ολοκλήρωσης του σημαντικού αυτού έργου, προϋπολογισμού άνω των 180 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην αξιόπιστη κάλυψη των επιτακτικών ενεργειακών αναγκών του νησιού, με τρόπο περιβαλλοντικά φιλικό και σε μακροχρόνια βάση».


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *