ροή ειδήσεων

ΠΟΞΕΝ: Σχολές ξεναγών: Πρότυπο για το εξωτερικό, ασήκωτο βάρος για το Υπουργείο Τουρισμού

'Δεν επιθυμεί η Πολιτεία οι ξεναγοί της -Έλληνες και ξένοι- να είναι κατάλληλα καταρτισμένοι και εμπνευσμένοι, ώστε να μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη... και το θαυμασμό των ακροατών τους; Ποιούς εξυπηρετεί η μείωση της διάρκειας σπουδών των Σχολών Ξεναγών και η σταδιακή υποβάθμισή τους;', αναρωτιέται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών.

“Εδώ και ένα χρόνο το Υπουργείο Τουρισμού έχει κηρύξει ‘ανένδοτο’ αγώνα κατά του επαγγέλματος του ξεναγού. Το τελευταίο ‘χτύπημα’ είναι η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείο για μείωση της διάρκειας σπουδών των κρατικών Σχολών Ξεναγών και οι υπόνοιες για παράδοσή τους σε ιδιωτικά ινστιτούτα με φυσικό επακόλουθο την υποβάθμισή τους”, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών.

“Η ΠΟΞΕΝ θεωρεί πως η εκπαίδευση των ξεναγών αποτελεί μέρος της τουριστικής πολιτικής της χώρας μας και γι’αυτό υποστηρίζει το δημόσιο και επαγγελματικό χαρακτήρα της.

Οι Σχολές Ξεναγών της Ελλάδας κρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) ως η καλύτερη εκπαίδευση ξεναγών στην Ευρώπη το 1996, με κατάλληλη τεχνογνωσία για εξαγωγή σε άλλες χώρες.

Το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι οι 100 μέρες εκπαιδευτικών εκδρομών σε όλους τους τόπους ιστορικού, αρχαιολογικού ή άλλου τουριστικού ενδιαφέροντος, ανά την Ελλάδα. Αυτές πρέπει να διατηρηθούν ως έχουν, πάση θυσία, ακόμα και με συμμετοχή των σπουδαστών στα έξοδα. Αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για τους μελλοντικούς ξεναγούς και ελκύουν σπουδαστές υψηλού επιπέδου, κατατάσσοντας τις Σχολές Ξεναγών μεταξύ των καλύτερων επαγγελματικών σχολών του τουριστικού τομέα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η παράδοση της εκπαίδευσης των ξεναγών σε ιδιώτες που θα εφαρμόζουν ένα εύκολο και ανέξοδο, απλά και μόνο θεωρητικό πρόγραμμα σπουδών, θα οδηγήσει σταδιακά στην απαξίωση και κατάργηση του επαγγέλματος του ξεναγού στην Ελλάδα”.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *