ροή ειδήσεων

Και αυξήσεις (!) μισθών στο ανύπαρκτο ΤΑΙΠΕΔ

Παρά την ανενεργό (!) δράση, πληρώνονται αδρά!

Μπορεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να καρκινοβατεί και οι προβλέψεις για τα ετήσια έσοδα... του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) να προσαρμόζονται συνεχώς προς τα κάτω, οι δαπάνες όμως για μισθοδοσία αυξάνονται, προκαλώντας θυμηδία!

Σύμφωνα με τον τελευταίο ετήσιο απολογισμό του ΤΑΙΠΕΔ...
για την περίοδο Ιουλίου 2012 - Ιουνίου 2013 οι δαπάνες και τα άλλα έξοδα προσωπικού αυξήθηκαν κατά 68%, σε 2.240.000 ευρώ από 1.330.000 ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το μέσο ετήσιο κόστος για καθέναν από τους 30 εργαζομένους του ΤΑΙΠΕΔ φτάνει τα 75.000 ευρώ από περίπου 63.200 ευρώ την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή αυξήθηκε κατά περίπου 20%, σε μια περίοδο κατά την οποία το Ταμείο είχε ελάχιστα έσοδα.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο απασχολούσε 21 εργαζομένους τον Ιούλιο του 2012, ενώ τον Ιούλιο του 2013 το προσωπικό είχε αυξηθεί σε 30 υπαλλήλους.

Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι το κόστος αυξήθηκε γιατί ξεκίνησαν πολλοί νέοι διαγωνισμοί, έστω κι αν ελάχιστοι ευδοκίμησαν.

Οι συνεχείς καθυστερήσεις οδήγησαν πάντως σε ζημιές περί τα 2.000.000 ευρώ για το ΤΑΙΠΕΔ κατά την τελευταία χρήση.

Την ίδια στιγμή το Ταμείο κληρονόμησε δύο ντουζίνες συμβούλους, οι οποίοι είχαν αναλάβει (σχεδόν όλοι με απευθείας αναθέσεις της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου) την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Οι δαπάνες για τους συμβούλους αγγίζουν τα 30.000.000 ευρώ και αρκετοί εξ αυτών συνεχίζουν να πληρώνονται, ενώ οι διαγωνισμοί για τους οποίους προσελήφθησαν έχουν «παγώσει» ή καθυστερούν.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, που κληρονόμησε τους περισσότερους συμβούλους, αναγκάζεται να προχωρά σε παρατάσεις συμβάσεων, σε παζάρια για μείωση κόστους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιοι οι σύμβουλοι δέχτηκαν να μην πληρώνονται για κάποιους μήνες.

Οι διεθνείς και οι ελληνικές εταιρίες που εμπλέκονται στο πρόγραμμα δεν έχουν λόγους να αποχωρήσουν, ακόμα κι αν καθυστερούν οι διαγωνισμοί, αφού πληρώνονται κάθε μήνα (έστω και λιγότερα), ενώ τα πολλά λεφτά θα τα πάρουν από το λεγόμενο «πριμ επιτυχίας» (success fee) στην περίπτωση που η διαδικασία έχει θετική κατάληξη.

Αυξήθηκαν οι αμοιβές του Δ.Σ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ έφτασαν στην τελευταία χρήση τα 351.500 ευρώ, από 330.478 ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Την ίδια στιγμή, ο Προϋπολογισμός του 2014 βάζει τον στόχο για έσοδα στα 3,56 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων για την επόμενη χρονιά, όταν φέτος με δυσκολία θα εισπράξει 1,3 δισ. ευρώ.

Ο συγκεκριμένος στόχος θεωρείται πολύ φιλόδοξος, ακόμα και από ανώτερα στελέχη του Ταμείου, τα οποία επισημαίνουν ότι θα επιτευχθεί μόνο αν ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του νέους έτους σειρά διαγωνισμών.

Ο αρχικός στόχος για το 2013 ανερχόταν σε 2,6 δισ. ευρώ, για να μειωθεί το καλοκαίρι σε 1,6 δισ. ευρώ, ενώ προ εβδομάδων περιορίστηκε στο 1,3 δισ. ευρώ .



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *