ροή ειδήσεων

Προειδοποίηση Microsoft για κενό ασφαλείας στο λογισμικό της

Προειδοποίηση προς τους χρήστες για κένο ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημά της απηύθυνε η Microsoft...
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι έχει ενημερωθεί για μια σειρά από «στοχευμένες επιθέσεις» χάκερ, κυρίως μέσω «μολυσμένων» ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ιστοσελίδων, που ανοίγει ο ανύποπτος χρήστης.

Εκπρόσωπος της Microsoft προειδοποίησε πως οι επιθέσεις των χάκερ μπορεί να «καμουφλαριστούν», ως ένα αθώο e-mail που ζητάει από τους χρήστες να ανοίξουν ένα μολυσμένο συνημμένο αρχείο Word. Αν ο υπολογιστής «μολυνθεί», τότε ο χάκερ αποκτά τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης (user rights) στον υπολογιστή με αυτά του χρήστη.

Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί, αν ο χρήστης παρασυρθεί τεχνηέντως από τον χάκερ να επισκεφθεί μια ιστοσελίδα-παγίδα, η οποία εκμεταλλεύεται το ίδιο κενό ασφαλείας στον υπολογιστή του χρήστη.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το BBC, αφορά υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows Vista, Windows Server 2008, Microsoft Office 2003-2010 και Microsoft Lync. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows και του Office δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να καλύψει το κενό ασφαλείας στο λογισμικό της, πιθανότατα με την κυκλοφορία της κατάλληλης ενημέρωσης (security update).
Πηγή: ΑΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *