ροή ειδήσεων

Tι απαντούν οι Καπερνάρος και Νικολάου για τη φοροδιαφυγή 5,5 και 2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα

Από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ προέκυψαν αδήλωτα εισοδήματα, μεταξύ άλλων, του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου και του γιατρού Παντελή Νικολάου....Τι απαντούν.

Για τον κ. Καπερνάρο, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 10 Οκτωβρίου, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην αρμόδια ΔΟΥ για τον καταλογισμό των προστίμων. Ο κ. Καπερνάρος θα κληθεί είτε να συμβιβαστεί είτε να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο εφάπαξ. Σε διαφορετική περίπτωση θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. Τον φάκελο του κ. Καπερνάρου, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ τον μεταβίβασε και στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος τον έχει διαβιβάσει στη Βουλή.
Για ελλιπή έλεγχο, κάνει λόγο ο Βασ. Καπερνάρος, καθώς όπως υποστηρίζει ελέγχθηκαν μεν οι τραπεζικές του καταθέσεις αλλά όπως τονίζει ελέχθησαν μόνο τα έσοδα δεν ελέγχθηκαν τα χρήματα που βγήκαν από τους λογαριασμούς.
«Δεν είναι εισόδημα αυτό, είναι όλα τα χρήματα που έμπαιναν στο δικηγορικό γραφείο από τότε, μέσα σε αυτά είναι ακόμη και τα τμήματα πώλησης δυο σπιτιών μου, είναι που έστελνε ο γείτονας της μακαρίτισσας της μάνας μου τις συντάξεις και έμπαιναν στο λογαριασμό αυτό. Είναι όταν ξεκαθαρίζαμε τροχαία με τις ασφαλιστικές εταιρείες, έμπαιναν τα χρήματα στους λογαριασμούς αυτούς και μετά τα έστελνα στους πελάτες οπουδήποτε στην Ελλάδα» αναφέρει σε δήλωσή του.
Αδήλωτα εισοδήματα ανέδειξαν οι έλεγχοι και για τον παλιό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και γιατρό Παντελή Νικολάου, τα οποία ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ. Ένσταση υπάρχει και από τον κ. Νικολάου, ο οποίος σε δήλωσή του υποστηρίζει:
«Τα δημοσιεύματα είναι παντελώς ανακριβή, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Από το 2007 μέχρι και σήμερα έχω ελεγχθεί ενδελεχώς από το ΣΔΟΕ. Ελέγχθηκε η ΑΕ η οποία προσφέρω τις υπηρεσίες μου και φορολογήθηκε κανονικά, με βάση το γράμμα και το πνεύμα του Νόμου. Εν συνεχεία ελέγχθηκαν τα ατομικά μου εισοδήματα και οι λογαριασμοί μου που εντάσσονται όμως στα έσοδα της ήδη φορολογηθείσας ΑΕ. Με βάση την κείμενη νομοθεσία, προσέφυγα στα αρμόδια όργανα και έχω την πεποίθηση ότι θα δικαιωθώ, δεδομένου ότι δεν έχει λογική η διπλή φορολόγηση».
Όμως οι έλεγχοι γίνονται και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο έλεγχος γίνεται σε πολλούς γνωστούς τραγουδιστές, με αφορμή τα περιστατικά του τελευταίου καλοκαιριού όπου ανέδειξαν εστίες φοροδιαφυγής, αδήλωτα εισοδήματα και διπλά συμβόλαια. Το ΣΔΟΕ επισημαίνει ότι ο έλεγχος δεν σημαίνει ότι ο ελεγχόμενος είναι και παραβάτης.
Πηγή: MEGA



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *