ροή ειδήσεων

Μνήμες 17 Νοέμβρη ξυπνά το τρομοκρατικό χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των τρομοκρατών που περίπου στις 03.30 πυροβόλησαν σε εξωτερική περίβολο οικίας του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ, που βρίσκεται στο Χαλάνδρι...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες που πυροβόλησαν την εξωτερική περίβολο ήταν πιθανότατα τέσσερις, και εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση.

Ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αλλά όπως δήλωσε οι δράστες δεν στόχευσαν εκείνον παρά μόνον την εξώπορτα. Η κινητοποίηση μετά το περιστατικό ήταν άμεση, καθώς στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή, ενώ πλέον την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και ως τώρα υπάρχουν τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Παράλληλα, βρέθηκαν περίπου 50 κάλυκες γύρω από το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Αμέσως μετά το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικο Δένδια κι επικοινώνησε με τον ξένο διπλωμάτη με τον οποίο είχε νωρίτερα επικοινωνήσει και ο υπουργός.

Η οικία του γερμανού πρέσβη είχε αποτελέσει στόχο και της 17Ν. Την Κυριακή 16 Μαΐου 1999, στις 22.55, εκτοξεύθηκε μια ρουκέτα κατά της οικίας του γερμανού πρέσβη (τότε ήταν ο Καρλ Χάινς Κούνα) στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Η ρουκέτα καρφώθηκε στη στέγη του διώροφου σπιτιού και ήταν η πρώτη φορά που η 17Ν άφησε πίσω της ίχνη: μια καφέ τραγιάσκα και 10 κηλίδες αίματος (στο μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου και στο πίσω κάθισμα).

Σταγονίδια αίματος εντοπίστηκαν και σε απόσταση τριών μέτρων από το σημείο εκτόξευσης της ρουκέτας. Η πυροδότηση έγινε με αυτοπρόσωπη παρουσία μελών της οργάνωσης. Η επίθεση έγινε από τον προαύλιο χώρο τής απέναντι πολυκατοικίας της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 63.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *