ροή ειδήσεων

Καλό το 2013, καλύτερο το 2014 σύμφωνα με την ITB World Travel Trends Report για την Ευρώπη

- Αύξηση των ταξιδιών από και προς την γηραιά Ήπειρο
- Μειώθηκαν τα εξερχόμενα και αυξήθηκαν τα εισερχόμενα ταξίδια στον ευρωπαϊκό νότο
- 396 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2013, περίπου 5,4% υψηλότερα από το 2012
- 12% η αύξηση της ρωσικής αγοράς συνολικά
- Αύξηση 3-4% το 2014!!! ...

Η ανάκαμψη της Ευρώπης στον τομέα του Τουρισμού συνεχίζεται και τα στοιχεία του World Travel Trends Report που καταρτίζει η ΙΤΒ επιβεβαιώνουν την τάση αυτή, καθώς τα ταξίδια προς και από την γηραιά Ήπειρο αυξάνονται.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι κρατήσεις από τουρίστες από τη νότια Ευρώπη είναι προς τα κάτω, ωστόσο, ο αριθμός των επισκεπτών σε αυτές τις χώρες έχει αυξηθεί. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετές χώρες, η τουριστική βιομηχανία στην Ευρώπη συνεχίζει να κινείται αναδικά.
Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας ITB World Travel Trends Report, η οποία διεξήχθη από την IPK International και ανατέθηκε από την κορυφαία τουριστική εμπορική έκθεση του κόσμου, την ΙΤΒ.
Η πρόβλεψη για το 2014 είναι εξίσου πολύ θετική. Σύμφωνα με την έρευνα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου ο εξερχόμενος τουρισμός αυξήθηκε κατά 2,5%, σε σύγκριση με το 2012, οι διανυκτερεύσεις 2%, ενώ αντίθετα, το ποσό που δαπανήθηκε από τους τουρίστες σε προορισμούς διακοπών αυξήθηκε μόνο κατά 1%.
Ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων ήταν 7,9 ανά ταξίδι και μειώθηκε κατά 2%. Η μείωση αυτή αποδεικνύει την τάση τα τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι να κάνουν πιο σύντομα διαλείμματα, σε συνδυασμό με λιγότερες πολυήμερες διακοπές.
Τα στοιχεία για τις αγορές προέλευσης ποικίλλουν ευρέως.
Η ρωσική αγορά "καυχήθηκε" μια σημαντική αύξηση της τάξης του 12%. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η αγορά στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 5%, ακολουθούμενη από τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και την Ελβετία. Η γερμανική αγορά αυξήθηκε κατά 2%. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ισπανία και η Ιταλία ήταν χαμηλά στην κατάταξη, όπως και η Ιρλανδία.
Τα ταξίδια που κάνουν οι Ιταλοί μειώθηκαν έως και κατά 5%. Η αγορά της Βορείου Αμερικής παρέμεινε σχετικά σταθερή, ενώ η αγορά της Καραϊβικής συρρικνώθηκε κατά 8%. Μια ματιά στα αντίστοιχα τμήματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας αποκαλύπτει μια αύξηση 3% στα ταξίδια διακοπών, ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια μειώθηκαν ελαφρά. Σε μικρότερα τμήματα της αγοράς, οι χειμερινές διακοπές και τα ταξίδια σε αγροτικές προορισμούς, ήταν ολοένα και πιο δημοφιλή, ενώ μεγάλα τμήματα όπως διαλείμματα στην πόλη και διακοπές παραλίας, διατήρησαν το μερίδιό τους στην αγορά. Όσον αφορά τις κρατήσεις μέσω internet, όπως αναμενόταν, αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ οι παραδοσιακές κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών οργανισμών αυξήθηκαν κατά 3%.
money-tourism.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *