ροή ειδήσεων

22 Νοεμβρίου 2013: Αναζητώντας την αλήθεια

Μελετώντας την αλήθεια, μπορεί κανείς να έχει τρεις κυρίως στόχους.
Ο πρώτος είναι να την ανακαλύπτει όταν την αναζητά.
Ο δεύτερος, να την αποδεικνύει εφόσον την γνωρίζει.
Ο τελευταίος, να τη διακρίνει από το ψεύδος όταν την εξετάζει...
(Blaise Pascal, «Η τέχνη της πειθούς», εκδ. micromega ΡΟΕΣ, μετάφραση Δημήτρης Κουσούρης, σελ. 17)

Στην προσπάθεια τους να «μελετήσουν» την αλήθεια, οι φορείς του τόπου, φαίνεται να κινήθηκαν ως εξής:

α. Κάποιοι, σύμφωνα με την πρώτη περίπτωση, δεν την αναζήτησαν καθόλου, αφού θεώρησαν ότι έκαναν όσα προβλέπονταν, ενώ κάθε χρόνο έκαναν τα ίδια πράγματα. Επίσης είχαν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και μάλιστα καθημερινά, πετυχαίνοντας το ζητούμενο που λέγεται πρόληψη.

Παράλληλα κάποιος άλλος, έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα και εφησύχασε, οπότε δεν χρειάζεται να αναζητηθεί η αλήθεια αφού αυτή βρίσκεται γραμμένη στα χαρτιά. Δηλαδή, δεν έγινε τίποτα, όλα λειτούργησαν καλά και μάλιστα έχουν αναφερθεί.

Επίσης, κάποιος άλλος, μας τόνισε ότι οι υποδομές άντεξαν. Δηλαδή το κόστος των περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ, που απαιτούνται σήμερα για την αποκατάστασή τους, είναι ιδιαίτερα χαμηλό για αυτόν, αφού οι υποδομές άντεξαν και έτσι, όσοι λένε οτιδήποτε διαφορετικό , αυτό είναι στη σφαίρα της φαντασίας τους.

β. Κάποιοι, σύμφωνα με την δεύτερη περίπτωση, αν και δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν την αλήθεια, γιατί δεν μπορούν να κρίνουν τι έχει γίνει σωστά και τι δεν έχει γίνει, έσπευσαν να δηλώσουν ότι, τα αρμόδια όργανα, υφιστάμενά τους μάλιστα, λειτούργησαν σωστά. Δηλαδή, για τα τέσσερα θύματα και τις ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, παρότι δεν γνωρίζουν την αλήθεια, ως προς τα αίτια της τραγωδίας αυτής, «αποδεικνύουν» -ως «αυτός έφα» - ότι οι υπεύθυνοι λειτούργησαν σωστά.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι ζητούν μετεωρολογικούς σταθμούς, σε επίπεδο δήμου. Δηλαδή, παρότι δεν γνωρίζουν , αφού αρμόδιος φορέας είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αποδεικνύουν ότι τα αίτια της καταστροφής οφείλονται στην έλλειψη μετεωρολογικών σταθμών.

γ. Τέλος, κάποιοι σύμφωνα με την τρίτη περίπτωση, διέκριναν το ψεύδος των υπολοίπων και ευθαρσώς ανέφεραν ότι: «ο θάνατος τεσσάρων ανθρώπων δείχνει πως κάτι δεν έγινε σωστά σε επίπεδο προετοιμασίας για την προστασία του νησιού από πλημμυρικά φαινόμενα». Αυτό ο κάποιος έχει το θάρρος της γνώμης του και ονοματεπώνυμο, δηλαδή ο υποδιοικητής της πυροσβεστική υπηρεσίας Ρόδου κύριος Γ. Τσιτσικάς. Ο κύριος αυτός δείχνει περίτρανα ότι έχει αντίληψη της πραγματικότητας.

Όσο για τους άλλους, οι αναγνώστες μπορούν αβίαστα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με τιμή
Μιχαήλ Μαντικός (Σμήναρχος εα)


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *