Εκστρατεία για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων ξεκινά η WWF Ελλάς, από τις 5 Δεκεμβρίου έως το τέλος Ιανουαρίου, μέσα από το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή»...
Έτσι η περιβαλλοντική οργάνωση μέσα από το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» (www.kalyterizoi.gr) ,θα προσπαθήσει να ανοίξει τον φάκελο «Σπατάλη Τροφίμων» παρέχοντας πρακτικές συμβουλές και κινητοποιώντας τους πολίτες προς όφελος της κοινωνικής αλληλεγγύης και του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Όπως αναφέρει η WWF, επικαλούμενη έρευνα της Public Issue, το 37% των κατοίκων της Ελλάδας πετάει φαγητό τουλάχιστον μία έως δύο φορές τον μήνα.
Η μεγαλύτερη σπατάλη γίνεται από άτομα 18 έως 34 ετών, ενώ οι ηλικίες άνω των 55 ετών πετούν ελάχιστα τρόφιμα.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα τρόφιμα που πιο συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια είναι μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν, καθώς επίσης φρούτα και λαχανικά.
Ακολουθούν τα γαλακτοκομικά, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν.
Παρότι οι πολίτες εμφανίζονται ενημερωμένοι για το πρόβλημα, συνεχίζουν τις ίδιες συνήθειες. Το 20% πηγαίνει για ψώνια χωρίς να έχει σημειώσει από πριν αυτά που χρειάζεται, ενώ το 17% δεν καταναλώνει τις επόμενες μέρες το φαγητό που περίσσεψε. Επίσης, μόνο το 8% των συμπολιτών μας κάνει κομποστοποίηση.
Σημειώνεται ότι η ομάδα «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», η οποία φέρνει σε επαφή ανθρώπους που ζητούν τρόφιμα με άλλους που μπορούν να τα διαθέσουν, θα βοηθήσει στο εγχείρημα της WWF. «Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, σώζει, κατά μέσο όρο, πάνω από 1.000 μερίδες φαγητού την ημέρα.
Parapona-Rodou
Έτσι η περιβαλλοντική οργάνωση μέσα από το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» (www.kalyterizoi.gr) ,θα προσπαθήσει να ανοίξει τον φάκελο «Σπατάλη Τροφίμων» παρέχοντας πρακτικές συμβουλές και κινητοποιώντας τους πολίτες προς όφελος της κοινωνικής αλληλεγγύης και του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Όπως αναφέρει η WWF, επικαλούμενη έρευνα της Public Issue, το 37% των κατοίκων της Ελλάδας πετάει φαγητό τουλάχιστον μία έως δύο φορές τον μήνα.
Η μεγαλύτερη σπατάλη γίνεται από άτομα 18 έως 34 ετών, ενώ οι ηλικίες άνω των 55 ετών πετούν ελάχιστα τρόφιμα.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα τρόφιμα που πιο συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια είναι μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν, καθώς επίσης φρούτα και λαχανικά.
Ακολουθούν τα γαλακτοκομικά, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν.
Παρότι οι πολίτες εμφανίζονται ενημερωμένοι για το πρόβλημα, συνεχίζουν τις ίδιες συνήθειες. Το 20% πηγαίνει για ψώνια χωρίς να έχει σημειώσει από πριν αυτά που χρειάζεται, ενώ το 17% δεν καταναλώνει τις επόμενες μέρες το φαγητό που περίσσεψε. Επίσης, μόνο το 8% των συμπολιτών μας κάνει κομποστοποίηση.
Σημειώνεται ότι η ομάδα «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», η οποία φέρνει σε επαφή ανθρώπους που ζητούν τρόφιμα με άλλους που μπορούν να τα διαθέσουν, θα βοηθήσει στο εγχείρημα της WWF. «Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, σώζει, κατά μέσο όρο, πάνω από 1.000 μερίδες φαγητού την ημέρα.
Parapona-Rodou
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.