ροή ειδήσεων

Κάμερα κατέγραψε τον Τομπούλογλου να τα παίρνει [ΒΙΝΤΕΟ]

"Δεμένο" με στοιχεία από τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες αλλά και με βίντεο τη στιγμή που απαιτούσε εκβιαστικά τις 25.000 ευρώ έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας τον Χάρη Τομπούλογλου. Συγκεκριμένα ο ενδιάμεσος της εταιρείας....

που εκβιαζόταν από τον Πρόεδρος του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού την ώρα που του έδινε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ήταν καλωδιωμένος από την αστυνομία.

Τον είχαν εξοπλίσει και με κρυφή κάμερα που καταγράφει εικόνα και ήχο ώστε να έχουν ένα ακόμη στοιχείο για την υπόθεση. Για τις απαιτήσεις του Χάρη Τομπούλογλου μίλησε και ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία που εκβίαζε ο Πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού. Ο κ. Τάτσης αναφέρει πως ο κ. Τομπούλογλου «είχε πάρει προφυλάξεις την ώρα της συναλλαγής».



Ποιος είναι ο Χάρης Τομπουλογλου

Υπήρξε πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.

Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Από το 1989 έως το 1993 διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", ενώ την περίοδο 2005-2008 επανήλθε στο ίδιο νοσοκομείο ως μέλος του Δ.Σ. Το Σεπτέμβριο του 2012 εξελέγη πρόεδρος του Νοσοκομείου.

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του, όπως πρώτο μετέδωσε το planet-greece διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία.

Το χρονικό της σύλληψής του

Η αστυνομία έφτασε στην σύλληψη του Χάρη Τομπούλογλου, πρόεδρου του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μετά από καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα "Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή". Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις-επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχε και τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Στις δύο σήμερα το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια , ο Χάρης Τομπούλογλου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που βρίσκονταν την ευρύτερη περιοχή.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Έκανε δηλώσεις πριν τα πάρει

Οι τελευταίες δηλώσεις του Τομπούλογλου πριν συλληφθεί. Εθελόντριες "μάνες" προσφέρουν μια αγκαλιά στα παιδιά του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" κι ο Τομπούλογλου έκανε δηλώσεις για το καλό της... αλληλεγγύης.






Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *