ροή ειδήσεων

Ετοιμάζουν αντισυλληπτικό χάπι για άντρες!

Εμποδίζει το σπέρμα να βγει από το σώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής...
Οι άνδρες θα έχουν το δικό τους αντισυλληπτικό χάπι σε δέκα χρόνια! Αυστραλοί επιστήμονες φέρνουν «επανάσταση», καθώς βρήκαν τρόπο να φρενάρουν τα σπερματοζωάρια, χωρίς να υπάρχει αρνητική επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα.

Μέχρι τώρα, οι προηγούμενες προσεγγίσεις για την παρασκευή του αντισυλληπτικού χαπιού για άνδρες προσπαθούσαν να μεταβάλλουν τις ανδρικές ορμόνες ή να απενεργοποιήσουν το σπέρμα.

Η νέα μέθοδος των ερευνητών του Πανεπιστημίου Μόνας εμποδίζει το σπέρμα να βγει από το σώμα κατά τη διάρκεια της επαφής, κάτι που σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες θα καθησυχάσει τους άνδρες οι οποίοι φοβούνται ότι το αντισυλληπτικό χάπι θα επηρεάσει την ερωτική τους διάθεση.

Στη διάρκεια της μελέτης τους, οι επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά τα ποντίκια ώστε να μην παράγουν τις δύο πρωτεΐνες που εμπλέκονται στη διαδικασία της εκσπερμάτισης. Μετά την διαγραφή από τον οργανισμό τους των δυο πρωτεϊνών, τα ποντίκια ήταν 100% στείρα. Το σημαντικότερο είναι ωστόσο πως το σπέρμα που διατηρήθηκε στο σώμα τους δεν υπέστη καμία βλάβη και χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για αναπαραγωγή μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

Με τη μέθοδο των Αυστραλών ερευνητών στην ουσία μπλοκάρονται δυο πρωτεΐνες που εμπλέκονται στη διαδικασία της εκσπερμάτισης. Αυτό καθίσταται δυνατό μέσω φαρμάκων τα οποία στοχεύουν στον μηχανισμό μέσω του οποίου τα σπερματοζωάρια αποβάλλονται από το σώμα. Κατά συνέπεια , οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και οι άνδρες δεν έχουν λόγο να ανησυχούν ότι θα χάσουν την ερωτική τους επιθυμία, ενώ η γονιμότητα αποκαθίσταται πλήρως όταν σταματήσουν τη λήψη του χαπιού .

«Οι περισσότερες από τις προηγούμενες στρατηγικές για την ανάπτυξη αντισυλληπτικού χαπιού για άνδρες ήταν είτε ορμονικές, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον ανδρισμό, είτε καθιστούσαν το σπέρμα δυσλειτουργικό, κάτι που ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στη δημιουργία τέκνων. Η στρατηγική μας ξεπερνά αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ο καθηγητής Σαμπατίνο Βεντούρα, επικεφαλής της μελέτης.

Σήμερα, για τις γυναίκες, υπάρχουν ποικίλες μέθοδοι αντισύλληψης , αντιθέτως οι άνδρες μπορούν μόνο να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό ή να προχωρήσουν σε αγγειεκτομή σπερματικού πόρου, που έχει μόνιμα αποτελέσματα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *