ροή ειδήσεων

Φαινόμενα σχολικής βίας σε σχολείο της Ροδου

Αναγνώστης:
Φαινόμενα Βullying παρατηρήθηκαν πρόσφατα σε δημοτικό που στεγάζεται... στην Ακαδημία Ρόδου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τέσσερα (4) παιδιά του ιδίου τμήματος της 2ας δημοτικού , επισκέφτηκαν τον ίδιο παιδοψυχολόγο. Η γνωμάτευση ήταν ότι τα παιδιά είναι φυσιολογικά και απλώς αντέδρασαν δυναμικά στη πίεση που δέχτηκαν από κάποια "καλά παιδάκια". Καλό είναι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να δείξουν περισσότερη προσοχή και να αποφεύγουν να βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα. Είναι πολύ πιθανό ορισμένα "βλαστάρια" να μην είναι τόσο αθώα όσο δείχνουν. 'Όπου δράση και αντίδραση , ας μη το ξεχνάνε αυτό γονείς και εκπαιδευτικοί.
Ειδικά οι γονείς ας είναι λίγο πιο αυστηροί με τα παιδιά τους σε θέματα που έχουν σχέση με τρόπους καλής συμπεριφοράς.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/12/13 00:59

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΠΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ..ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΚΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΝΑ ΩΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ? ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/12/13 01:08

    αφου ολοι μαζι γονεις και δασκαλοι ειναι στα παπαρια τους....οι μεν εχουν κολλισει στο χαζοκουτι με τα τουρκικα σηριαλ και οι δε δασκαλοι το μονο που περιμενουν ειναι να σχολασουν και να πανε σπιτια τους....πληρεις αδιαφορια και απο τις 2 πλευρες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/12/13 07:14

    ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο συναιβει κ με το παιδι μου....τον παρενοχλουσαν συνεχως...ειτε υβριστικα ειτε με χειρονομιες ακομα κ ξυλο...κ ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΦΑ από τα βλεμματα των δασκαλων....μ'αποτελεσμα καποια μερα το παιδι μου δεν αντεξε άλλο κ εν ωρα μαθηματος.....σηκωνετε ορθιο πεταει το θρανιο κ αρχισε να απειλεί μαθητρια κ δασκαλα ταυτόχρονα η οποια καταληξα ηταν...το παιδι μου να παει στο γραφειο του διευθηντη...να με καλεσουν στο γραφειο για να πουν το εξης...ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΑΙΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Κ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕς ΒΙΕΕς ΤΑΣΕΙς ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙς ΤΟΥς ΣΥΜΜΑΘΗΤΑς ΤΟΥ Κ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΠΑΙΔΙΨΥΧΟΛΟΓΟς!!!
    Εχω ακουσει πολλες μαρτυριες παιδιω οπου ειναι με το ΠΑΡΑΠΟΝΟ της αδικιας...γιτι καποια ΚΛΙΚΑ παιδιων είναι που ξεκεινουν τη φωτια κ αυτά με τη σειρα τους ξεσπουν...αλλα κ αυτά είναι που τρωνε την τιμωρια κ στιγματιζοντε!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/12/13 07:16

      συγνωμη για τα ελλειπη γραμματα στις λεξεις καθως κ την ορθογραφια μου....οποιος βιαζετε σκονταφτει.....

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος18/12/13 09:35

    Μπορει τα παιδια να γινονται βιαια στα σχολεια ,αλλα τι γινεται στην περιπτωση δασκαλας ,που πεταει ψαλιδια καρεκλες και βριζει τα παιδια .Δυστυχως δεν γινεται τιποτα ...πρωτα χρειαζονται ολοι αυτοι ψυχιατρο και οχι τα παιδια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/12/13 10:01

    καλημέρα ο εισαγγελεας είναι ενημερωμένος?, τι θεση πηραν η δασκαλα/ος, η διευθυντρια/ης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/12/13 10:02

    αυτό που δεν μπορω να καταλαβω γιατι να πανε αυτά τα παιδακια σε ψυχολογο? και όχι τα " καλα παιδια"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/12/13 12:20

      ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΩΓΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΑΜΥΝΩΝΤΑΙ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ....

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος18/12/13 12:18

    Εμείς ως γονείς φέρουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη σχετικά με τον χαρακτήρα των παιδιών μας. Τα παιδιά πολλές φορές είναι καθρέφτης του γονέα. Ας φροντίσουμε να αλλάξουμε πρώτα από όλα εμείς ως γονείς. Η αγάπη μας προς τα παιδιά μας δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται από αυτά. Η τυφλή εμπιστοσύνη στα λεγόμενα των παιδιών μας δεν κάνει καλό, ας είμαστε και λίγο καχύποπτοι. Τα παιδιά (και όχι μόνο) έχουν την τάση να λένε τα ψεματάκια τους όταν έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Γονείς, μην επικροτείται τη βία, μην αφήνεται τα παιδιά σας να βλέπουν βίαιες ταινίες, ελέγξτε το περιεχόμενο των cartoons που βλέπουν τα παιδιά σας, ελέγξτε τα νεύρα σας στις μεταξύ σας σχέσεις,. Γονείς και εκπαιδευτικοί , διδάξετε στα παιδιά τις ξεχασμένες αρχές, αρετές και αξίες που μάθατε από τους γονείς σας. Διδάξετε στα παιδιά να έχουν κριτική σκέψη , την δικαιοσύνη, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό, την ευθύνη., την ισότητα, την αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/12/13 21:27

    όλοι οι δάσκαλοι είναι τίγκα στα ψυχολογικά ....Είναι από την πολύ κούραση που περνάνε και περιμένεις τα παιδιά να γίνουν καλύτερα. Αυτοί αντιδράνε μόνο όταν το ΚΚΕ κάνει πορείες . Τσογλάνια είστε ρημάξατε την παιδεία .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *