ροή ειδήσεων

Οι βλέψεις της Τουρκίας από Θράκη έως Ρόδο

Η απόπειρα τουρκοποιήσης στη Ρόδο περνάει καιρό τώρα μέσα από τον λεγόμενο πολιτιστικό σύλλογο μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδελφοσύνη»...

Πρόκειται για έναν σύλλογο που διακινεί άφθονο τουρκικό χρήμα και βρίσκεται σε άμεση σύνδεση όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά και τους σκληροπυρηνικούς τουρκόφρονες κύκλους της Θράκης, με τους οποίους συνεργάζεται στενά. Επίσης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το τουρκικό προξενείο στη Ρόδο.

Προ δύο μηνών ο πρόεδρος του συλλόγου «Η Αδελφοσύνη» Μεχμέτ Ζαμαντακί επισκέφθηκε την Τουρκική Ενωση Ξάνθης για να πληροφορηθεί το «know how» της μετονομασίας του συλλόγου σε «τουρκικό». Μπορεί ο πρόεδρος του συλλόγου να δηλώνει «Ελληνας και όχι Τούρκος μουσουλμάνος», αλλά «οι πιέσεις από τους εθνικόφρονες της Αγκυρας είναι μεγάλες και θα αποδώσουν δυστυχώς καρπούς» δηλώνουν διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι τον σύλλογο πλαισιώνουν παιδιά ηλικίας από 3 έως 18 ετών που γνωρίζουν άπταιστα την τουρκική γλώσσα.

Πριν από μία εβδομάδα ο σύλλογος εμφανίστηκε στο έκτο φόρουμ του ΟΗΕ για τις θρησκευτικές μειονότητες, που έγινε στη Γενεύη. Εκεί η Αγκυρα παρουσίασε έναν κάτοικο Τουρκίας, ο οποίος με σπαστά αγγλικά δήλωσε «επικεφαλής του συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου και Δωδεκανήσου».

Η παρουσία του είναι ενδεικτική της επιμονής της Αγκυρας να απλώσει τον «τουρκικό ιστό» μετά τη Θράκη και στα Δωδεκάνησα. Προς το παρόν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις με τρόπο διακριτικό, αλλά Ροδίτες φοβούνται πως με την ανοχή και πάλι των πολιτικών μας αναπτύσσεται η δράση της Τουρκίας, αυτή τη φορά στη Ρόδο, και αν δεν υπάρξει άμεσα αντίδραση κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.
Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια (λόγω μεταφοράς του σε νέα γραφεία) του συλλόγου, τα οποία έγιναν πέρυσι, παρευρέθησαν ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Ρόδο Κερίμ Ουράς, ο πρόξενος Ρόδου Αϊντίν Ιλχάν Ντουρουσόι, μουσουλμάνοι Ροδίτες που κατοικούν στην Τουρκία, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και δύο βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Espressonews.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *