ροή ειδήσεων

Η μυθική Ευρώπη στο νέο 10ευρώ

Το νέο χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ, στο οποίο απεικονίζεται η ελληνική μυθική μορφή της Ευρώπης, παρουσιάστηκε νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το νέο χαρτονόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία... στις 23 Σεπτεμβρίου και για την εκτύπωσή του θα εφαρμοστεί η διαθέσιμη τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε και για το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που κυκλοφόρησε τον Μάιο.«Οι προδιαγραφές ασφαλείας έχουν ενισχυθεί ώστε να το καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο για παραχάραξη» επισήμανε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν τα χαρτονομίσματα των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ, ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται η σταδιακή απόσυρση των παλαιών χαρτονομισμάτων.

Το νέο 10ευρω



Ο αριθμός των πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 11,4% σε σύγκριση το πρώτο εξάμηνο, στα 353.000, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ από τα τέλη του 2010, παρόλο που το ποσοστό των πλαστών χαρτονομισμάτων παραμένει χαμηλό σε σχέση με χαρτονομίσματα τα αξίας 15 δισεκατομμυρίων που κυκλοφορούν σήμερα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *