ροή ειδήσεων

Έσωσε 97 λαθρομετανάστες ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο

Σε ακυβέρνητη λέμβο 56 ναυτικά μίλια από τις βόρειες ακτές της Λιβύης βρίσκονταν 97 λαθρομετανάστες οι οποίοι διεσώθησαν από ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο...

Συγκεκριμένα, τους 97 μετανάστες περισυνέλεξε το πρωί της Δευτέρας το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «AEGEAN NOBILITY», το οποίο έπλεε στη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τεργέστη της Ιταλίας. To «AEGEAN NOBILITY» αναμένεται να παραδώσει τους μετανάστες στις ιταλικές αρχές στο λιμάνι POZZALLO της Ιταλίας.
Να σημειωθεί πως την Κυριακή ένα διερχόμενο φορτηγό πλοίο ζήτησε από την ιταλική ακτοφυλακή να σπεύσει σε βοήθεια ενός άλλου σκάφους που κινδύνευε, το οποίο μετέφερε 97 επίδοξους μετανάστες, όπως προσθέτει στην ανακοίνωσή του το πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίζει σχετικά με την εθνικότητα των μεταναστών αυτών.
Στο μεταξύ, περισσότεροι από 500 επίδοξοι μετανάστες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο ανοιχτά των ιταλικών ακτών σε τρεις επιχειρήσεις που πραγματοποίησε το πολεμικό ναυτικό και η ακτοφυλακή της Ιταλίας.
Σκάφος του πολεμικού ναυτικού διέσωσε αργά την Κυριακή 202 ανθρώπους, οι οποίοι είπαν ότι προέρχονται από τη Συρία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, την Τυνησία, το Μαρόκο, το Καμερούν, τη Λιβερία, τη Νιγηρία, την Υεμένη και το Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.
Η Ιταλία αποτελεί έναν σημαντικό ενδιάμεσο σταθμό για χιλιάδες ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις χώρες τους στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία για να γλιτώσουν από πολέμους ή τη φτώχεια και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην ΕΕ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *