ροή ειδήσεων

Ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα!

Φαίνεται πώς οι συνέπειες από τις πυρηνικές δοκιμές των περασμένων δεκαετιών είναι ακόμα αισθητές στον πλανήτη μας, αφού, όπως...
ανακοίνωσαν πρόσφατα Ελβετοί ερευνητές, εντοπίζονται ακόμα υψηλές συγκεντρώσεις ραδιενεργών σωματιδίων στην στρατόσφαιρα.

Σύμφωνα με το BBC, οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρ. Χοσέ Κόρτσο Αλβαράδο του Ινστιτούτου Φυσικής Ακτινοβολιών του ελβετικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λωζάνης παρατήρησαν ότι τα ισότοπα του Πλουτωνίου και του Καισίου παραμένουν ακόμα σε υψηλές συγκεντρώσεις στη στρατόσφαιρα.
Τα περισσότερα σωματίδια φαίνεται ότι είναι απόρροια των πυρηνικών δοκιμών που έγιναν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, τα επίπεδα δεν είναι τόσο υψηλά, ώστε να αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Η στρατόσφαιρα είναι ένα τμήμα της ατμόσφαιρας που βρίσκεται περίπου 10 με 50 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης. Ενώ στο χαμηλότερο τμήμα της ατμόσφαιρας, την τροπόσφαιρα, τα ραδιενεργά ισότοπα ξεπλένονται από τη βροχή και το χιόνι, στη μακρινή στρατόσφαιρα, παγιδεύονται για πολύ περισσότερο καιρό. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο δρ Αλβαράδο, οι μετρήσεις έδειξαν πως οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων στη στρατόσφαιρα είναι έως και 1.500 φορές υψηλότερες από ότι στην τροπόσφαιρα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *