ροή ειδήσεων

Λουκέτο στο εργοστάσιο της Ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης

Οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο της στην Ξάνθη έβαλε προ ημερών η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ στους εργαζόμενους ανακοινώθηκε.... πως το τμήμα συσκευασίας κλείνει και θα πρέπει να μεταφερθούν στο Πλατύ Ημαθίας.

Πρόκειται για 9 εργαζόμενους που απασχολούνται στο Τμήμα Συσκευασίας, που είναι ότι είχε απομείνει εν λειτουργία στην ΕΒΖ Ξάνθης, ενώ στο σύνολό τους απασχολούνται επί σειρά ετών στο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι κινήθηκαν δικαστικά κατά της παραπάνω απόφασης, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα εκδικαστούν στις 5 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, το Πρωτοδικείο Ξάνθης εξετάζοντας την προσφυγή τους για έκδοση προσωρινής διαταγής εκτέλεσης των ασφαλιστικών αποφάνθηκε αρνητικά, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Oι μνηστήρες και τα αρνητικά σχόλια της αγοράς Δύο ήταν τελικά –από τους 6 αρχικά υποψήφιους –τα σχήματα που υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της ΕΒΖ στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου.

Το αμερικανικό private equity fund York Capital Management και η σερβική Sunoko του Miodrag Kostić είναι οι δύο που απέμειναν στην κούρσα της διεκδίκησης του 82,33% της ΕΒΖ.

Και για τις δύο πάντως εταιρίες, τα σχόλια της αγοράς δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Και αυτό γιατί το private equity fund York Capital Management το οποίο έχει ήδη δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα, μπαίνοντας ως στρατηγικός επενδυτής στην επενδύοντας 100 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετέχει και στο μετοχικό κεφάλαιο της Costamare του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, δεν διαθέτει καμία εμπειρία από την άσκηση management σε ζαχαροβιομηχανία.

Από την άλλη για την σερβική Sunoko, τα σχόλια είναι επίσης αρνητικά, καθώς εκτιμάται ὀτι θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ στην Σερβία και όχι στο project της Ελλάδας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *