ροή ειδήσεων

Στις τουρκικές φυλακές Μαλτεπέ ο Α. Φιλιππίδης

Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση στην Ελλάδα του Άγγελου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη...

Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, των σχετικών εγγράφων.

Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του Έλληνα πρώην ισχυρού άνδρα του ΤΤ, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του κινητού του τηλεφώνου.

Και αυτό, γιατί το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του έγινε διεθνές, ενώ οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν πως το κινητό του τηλέφωνο εκπέμπει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Τουρκία.

Έτσι, ενημέρωσαν την τουρκική αστυνομία, η οποία εντόπισε το ακριβές σημείο που βρισκόταν.

Μέχρι και τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης υποστήριζε πως βρίσκεται στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα και θα επέστρεφε στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το ΤΤ προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, οι πιστώσεις εγκρίθηκαν χωρίς εγγυήσεις, και τα δάνεια δεν αποπληρώθηκαν. Αντίθετα, τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.

Παράλληλα, σε λογαριασμούς του βρέθηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για την περίοδο 2008-2012.

Σημειώνεται πως για το ζήτημα αυτό η κυρία Παπανδρέου τονίζει ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.

Οι φυλακές του Mαλτεπέ βρίσκονται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και είναι γνωστές για τις καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει για τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτές.

Συνήθως στις φυλακές αυτές οδηγούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι με τα μέλη της επιτροπής κατά των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης συμπεριφοράς (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης να έχουν πραγματοποιήσεις ουκ ολίγες επισκέψεις στις φυλακές του Μαλταπέ.

Στο "σωφρονιστικό ίδρυμα" του Μαλτεπέ βρίσκονται μεταξύ των κρατουμένων και πολλοί Τούρκοι πολίτες και παιδιά κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί ως τρομοκράτες,

βάσει τους αντιτρομοκρατικού νόμου που ισχύει στην Τουρκία, με πολλές οργανώσεις να έχουν διαμαρτυρηθεί για βασανιστήρια σε βάρος των κρατουμένων από Τούρκους στρατιώτες.

Οι φυλακές έχουν γίνει γνωστές για τις νυχτερινές εφόδους των φυλάκων στα κελιά των κρατουμένων, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν νεαροί Κούρδοι που φιλοξενούνται (ή φιλοξενήθηκαν) στις φυλακές επαναλαμβάνονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *