ροή ειδήσεων

Ζήτησαν συγνώμη οι Τούρκοι για μια υπέρπτηση στη Σάμο …

Mea culpa από Άγκυρα για υπέρπτηση στη Σάμο Εξηγήσεις απολογητικού χαρακτήρα έδωσαν οι Τούρκοι στην πρεσβεία μας...στην Άγκυρα σχετικά με την υπέρπτηση ενός ελικοπτέρου τύπου AS 532 πάνω από τη Σάμο, στις 9 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, του Π.Γ., σελίδα: 5, δημοσίευση: 14/01/2014

Την επομένη και πριν η πρεσβεία προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας σε επίπεδο αναπληρωτή επικεφαλής Αρχής, όπως είχε οδηγία από την Αθήνα o τμηματάρχης Αεροπορικών Υποθέσεων του τουρκικού ΥΠΕΞ επικοινώνησε με υψηλόβαθμο αρμόδιο διπλωμάτη στην πρεσβεία μας και τον ενημέρωσε ότι επρόκειτο για κατά λάθος παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο διπλωμάτη, ο πιλότος βρισκόταν σε εκπαιδευτική πτήση VFR (Visual Flight Rules), δηλαδή δεν χρησιμοποιούσε επιβοηθητικά όργανα πλοήγησης και δεν κατάλαβε ότι εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο. Η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τους συνομιλητές της ότι είχε οδηγίες από την Αθήνα να προχωρήσει σε διάβημα, δεσμεύτηκε όμως να μεταφέρει τις δικαιολογίες αυτές και στην Αθήνα.
Η τουρκική παραδοχή περί λάθους δεν καθησυχάζει πάντως το ΥΠΕΞ, ούτε πολύ περισσότερο το υπ. Εθνικής Άμυνας, όπου διαπιστώνουν τους τελευταίους μήνες έξαρση της τουρκικής κινητικότητας με στόχο την αμφισβήτηση των ελληνικών χωρικών υδάτων.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *