ροή ειδήσεων

ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΣ

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σε τμήματα της στρατόσφαιρας πάνω...

από την Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αυτό θα συμβεί μετά τις 10 με 11 Ιανουαρίου. Αυτό θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο καιρό της Ευρώπης και γενικότερα του βόρειου ημισφαιρίου. Δύο σενάρια υπάρχουν στο πως αυτή η υπερθέρμανση της στρατόσφαιρας, θα αλλάξει άρδην τον καιρό σε όλη την Ευρώπη αλλά και την χώρα μας μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Το πρώτο και πιο επικρατέστερο σενάριο, θέλει στην βόρεια Ευρώπη να επικρατεί βαρυχειμωνιά με πολικές θερμοκρασίες και χιονιάδες, ενώ στην υπόλοιπη δυτική, κεντρική και ανατολική Ευρώπη και στην χώρα μας, φαίνεται να επικρατεί ανοιξιάτικος καιρός με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και αρκετές βροχές, χωρίς καλοκαιρία.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να βγει, αλλά έχει δυνατότητες να πραγματοποιηθεί, θέλει βαρυχειμωνιά σε όλη την βόρεια και ανατολική Ευρώπη, με αρκετό κρύο ως και ψύχος, χιόνια και πολλές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη δυτική και κεντρική Ευρώπη, θέλει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και γενικά καλό καιρό χωρίς πολλές βροχές. Ουσιαστικά σε αυτό το σενάριο, η χώρα μας θα συναντήσει βαρυχειμωνιά περίπου στα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου του Ιανουαρίου.

Αυτά τα 2 σενάρια ισχύουν με αυτή την υπερθέρμανση της στρατόσφαιρας, που θα έρθει για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια πάνω από την Ευρώπη. Πέρυσι με αυτή την υπερθέρμανση της στρατόσφαιρας, ίσχυσε το πρώτο σενάριο, δηλαδή χιονοπτώσεις και παγωνιά στην βόρεια Ευρώπη και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά με πολλές βροχές στην υπόλοιπη δυτική, κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Ωστόσο τον Μάρτιο του 2013, επικράτησε βαρυχειμωνιά σε χώρες της βόρειας και κεντρική Ευρώπη με χιόνια. Για να δούμε αν και φέτος υπερισχύσει το πρώτο σενάριο ή αν θα έχουμε κάτι διαφορετικό, όπως προδιαθέτει το δεύτερο σενάριο που σας αναφέραμε.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *