ροή ειδήσεων

Οι «τρύπιες» φυλακές και οι άδειες από τη... σημαία!

Η δρόμος προς την ελευθερία μέσω της άδειας από τη φυλακή είναι, όπως φαίνεται, ο πιο εύκολος τρόπος απόδρασης. Ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είναι, φυσικά, ο πρώτος που έκανε κάτι τέτοιο, αφού ετησίως...
καταγράφονται 100 αποδράσεις, περίπου, από παραβίαση αδειών.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως σημειώνει tovima.gr, την τριετία 2010-2012 είχαν δοθεί 12.004 άδειες και ο αριθμός παραβιάσεων ανήλθε σε 324, δηλαδή ποσοστό 3%.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 300 αλλοδαποί -κυρίως αλβανοί κακοποιοί- έχουν παραβιάσει άδειες από τις φυλακές και έχουν επανέλθει στην εγκληματική δράση. Στον κύκλο αυτό ανήκαν και πολλοί εμπλεκόμενοι στη μεγάλη απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων πριν από έναν χρόνο.

Πήραν άδεια για... μήνες

«Αφαντοι αδειούχοι», όπως σημειώνει tovima.gr, έχουν υπάρξει γνωστοί δραστήριοι Ελληνες ποινικοί όπως:

Ο Παναγιώτης Βλαστός,

Αδεια είχε λάβει και ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος, το 1998 εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και έμεινε τρεις μήνες εκτός φυλακής.

Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης

Εμεινε εκτός φυλακής τρεις μήνες, διάστημα κατά το οποίο διέπραξε σωρεία ληστειών.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου,

Παραβίασε δύο φορές τις άδειες που του είχαν δοθεί. Φαίνεται να εμπλέκεται σε ληστείες τραπεζών, ενώ υπάρχουν υπόνοιες για συνεργασίες με αντιεξουσιαστές.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος (αρχηγός της εταιρείας δολοφόνων)

Παραβίασε τον Απρίλιο του 2001 την επταήμερη άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κέρκυρας. Συνελήφθη πέντε μήνες αργότερα.

Ο Η. Έλισον

Παραβίασε πενθήμερη άδεια τον Αύγουστου του 2005 και λίγο αργότερα οργάνωσε ληστεία με αιματηρή κατάληξη στην Εθνική Τράπεζα Παιανίας. Σκοτώθηκε όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε άλλο στο οποίο επέβαιναν δύο συνοριοφύλακες και οι οποίου του είχαν κλείσει το δρόμο.

Ο Κώστας Σπινάρης

Ο αρχηγός της συμμορίας που απήγαγε και σκότωσε τον 17χρονο Γιάννη Τσατσάνη ή Μαρσελίνο το 1990 στην Αγία Βαρβάρα έχει εξαφανισθεί από το 2005 όταν του χορηγήθηκε άδεια την οποία και παραβίασε.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος δεν επέστρεψε έπειτα από άδεια τον Αύγουστο του 1994 στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας και ήταν καταζητούμενος για δύο χρόνια.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *