ροή ειδήσεων

Σύλληψη κρατικών υπαλλήλων για "γρηγορόσημο"... 100-200 EURO! - Πλαστές ελληνικές ταυτότητες σε Αλβανούς! Με 3000 ευρώ γίνεσαι Έλληνας...

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, διερευνούσε...
το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η χρηματική, κάθε φορά, αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στο ποσό των 200 ευρώ περίπου, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και άνω, ενώ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι λάμβαναν τα χρήματα από υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο.

Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε ο εποπτεύων την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατά την πρόοδο της προκαταρκτικής εξέτασης, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων περιήλθε έγγραφη αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικών, που επιβεβαίωνε τις αρχικές καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη Υπηρεσία παρατηρούνται αδικαιολόγητες προωθήσεις αιτημάτων αλλοδαπών, έναντι προγενεστέρων και εκφράζονταν αμφιβολίες για τη νομιμότητα των ενεργειών υπαλλήλων της.

Την προηγουμένη Παρασκευή (14-02-2014) πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις – έρευνες στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας και σε οικία στο Ίλιον Αττικής, όπου διαμένει 44χρονος υπήκοος Αλβανίας («ενδιάμεσο» πρόσωπο) .

Στην κατοχή του παραπάνω αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατρία (13) αποδεικτικά κατάθεσης δικαιολογητικών – αιτημάτων αλλοδαπών στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, εκδοθείσες αποφάσεις αυτής, καθώς και διάφορα έγγραφα (δικαιολογητικά προς κατάθεση), υπηκόων Αλβανίας.

Κατά την εξέτασή του ομολόγησε τη συμμετοχή του σε παράνομες πράξεις και ειδικότερα στο χρηματισμό τεσσάρων (4) υπαλλήλων (ενός άνδρα και 3 γυναικών) της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.
Ειδικότερα ισχυρίστηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2013, κατέβαλε σε αυτούς χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από (100) έως (200) ευρώ, για την ταχύτερη προώθηση ή/και έκδοση συγκεκριμένων φακέλων – αιτήσεων πολιτογράφησης αλλοδαπών.

Από τις έρευνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατασχέθηκαν και ελήφθησαν αντίγραφα σχετικών επίμαχων φακέλων αλλοδαπών, που αφορούν στην πολιτογράφησή τους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι (υπήκοος Αλβανίας και οι τέσσερις υπάλληλοι) δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/2/14 22:54

    Μην παραπονιούνται μετά ότι τους πυροβολούν με Καλάσνικοφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *