ροή ειδήσεων

Με 20 δισ. ευρώ θέλουν να ξεπλύνουν τις σφαγές των ναζί στην Ελλάδα!

Συμψηφισμό με τα δάνεια που μας έχουν δώσει θα προτείνει ο γερμανός Πρόεδρος, που έρχεται αρχές Μαρτίου ....
ΦΟΒΟΥ τους Γερμανούς και δώρα φέροντας!

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψή του, αρχές

Μαρτίου, στη χώρα μας, ο Πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ θα μεταφέρει στην ελληνική πλευρά πρόταση συμβιβασμού που, αν έχουν βάση οι πληροφορίες, συνιστά μεγίστη πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση του ελληνικού λαού.





Πιο συγκεκριμένα, θα προτείνει έναν συμψηφισμό των αποζημιώσεων που δικαιούται η χώρα μας για τις θηριωδίες και τις καταστροφές των ναζί με τα χρήματα που έχει προσφέρει η Γερμανία ως δάνειο στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης.

Κι αν η διατύπωση μόνο μιας τέτοιας πρότασης προκαλεί οργή, οι υπολογισμοί που γίνονται από το Βερολίνο κάνουν ακόμη μεγαλύτερη την αγανάκτηση.

Καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, το ποσό του συμψηφισμού ανέρχεται στα 20-30 δισ. ευρώ.

Τόσο κοστολογεί η γερμανική πλευρά τις σφαγές ολόκληρων πόλεων και χωριών (Δίστομο, Καλάβρυτα κ.ά.), τις λεηλασίες και τις καταστροφές που προκάλεσαν στο πέρασμά τους τα στίφη του Αδόλφου Χίτλερ. Πόσω μάλλον που οι αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλει η Γερμανία υπερβαίνουν κατά πολύ τα 100 δισ. με τις σημερινές τιμές.

Την πρότασή του αυτή ο Γ. Γκάουκ θα την ανακοινώσει στον Κ. Παπούλια, με τον οποίο θα επισκεφθεί τόπους θυσίας των Ελλήνων στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής.

Μεταξύ άλλων, θα ταξιδέψει στην Ήπειρο, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο των Λιγκιάδων και θα επισκεφθεί την εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με αναφορές γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης, το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων θα κυριαρχήσει στις επαφές και τις συνομιλίες που θα έχει ο κ. Γκάουκ στην Αθήνα, αλλά θεωρούν απίθανο να δεσμευτεί προσωπικά για μια συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά κανόνα, οι γερμανοί Πρόεδροι που έρχονται στην Ελλάδα αποφεύγουν –με ελάχιστες μόνον εξαιρέσεις– να επισκέπτονται περιοχές όπου έδρασαν τα χιτλερικά στρατεύματα.
Δεν τολμά η κυβέρνηση να βάλει το θέμα στη Μέρκελ

Δεν πρόλαβε να πάρει στα χέρια του τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις, που αναμενόταν έναν ολόκληρο χρόνο, και την επομένη ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρήγγειλε να του στείλουν μια καινούργια!

Αυτό ομολογεί ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ενώ το ζήτημα είναι μείζον και χρονίζει, με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή στις 13 Φεβρουαρίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μανώλη Γλέζου, που κατατέθηκε στις 11 Φεβρουαρίου. Κατά σύμπτωση την ίδια μέρα, όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΝΣΚ του διαβίβασε το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο με εμπιστευτικό έγγραφο.

Όμως την επομένη, με επείγον έγγραφό του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε η πρόταση να διατυπωθεί με τη μορφή γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΝΣΚ…

«Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν…», σχολίασε ο Μανώλης Γλέζος αμφισβητώντας τις προθέσεις της κυβέρνησης. Κατήγγειλε μάλιστα σκοπιμότητες που σχετίζονται με απεμπόληση των εθνικών δικαιωμάτων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι από την απάντηση προκύπτει πως ο υπουργός Εξωτερικών ζητά τώρα και δεύτερη απόφαση του ΝΣΚ, βαφτίζοντας τη γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής «πρόταση».

Όπως σημειώνει «το ροκάνισμα του χρόνου αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση αυτού του εθνικού θέματος».

Επιπλέον υπενθυμίζει ότι στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής στις 30 Ιουλίου 2013 ο Ευ. Βενιζέλος, αναφορικά με τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, δήλωνε επί λέξει: «Το δε ζήτημα της διεθνούς δικαιοδοσίας το έχουμε παραπέμψει, όπως γνωρίζετε, σε μια Επιτροπή υπό την προεδρία του προέδρου του ΝΣΚ, όπου μετέχουν όλες οι αρμόδιες αρχές, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να έχουμε τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ για τον αρμόζοντα νομικό χειρισμό της απτής υπόθεσης».

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει στα χέρια του το πόρισμα της ομάδας εργασίας του υπουργείου Οικονομικών από τον περασμένο Μάρτιο για να συντάξει τη γνωμοδότηση. Έναν χρόνο μετά κάπου κατέληξε και παρέδωσε το εμπιστευτικό έγγραφο στον κ. Βενιζέλο.

Η υπόθεση, όμως, βαλτώνει ξανά. Φταίει το ΝΣΚ ή μήπως η κυβέρνηση που φοβάται να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία; Απορίες διατυπώνει και ο Μανώλης Γλέζος:

«Φοβάται ο Βενιζέλος να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις οφειλές της Γερμανίας;

Φοβάται να ομολογήσει ότι ρίχνει στις ελληνικές καλένδες το χρέος της Γερμανίας;

Φοβάται», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον ελληνικό λαό να κρίνει την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών, δηλώνοντας ότι δεν κάνει πίσω…

πηγή

http://kefalokleidomata.blogspot.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *