ροή ειδήσεων

27η Μαρτίου 2014 .... είναι η μέρα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται με ευλάβεια το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Είναι η μέρα της απαρχής του τέλους της 40-χρονης κοινοβουλευτικής δικτατορίας που προστάτευσε και κράτησε στη ζωή το καθεστώς της χούντας των ξενόδουλων γενιτσάρων. 

Είναι η μέρα που οι τύραννοι, οι κατακτητές, οι κλέφτες και οι βαρώνοι θα καταλάβουν στο πετσί τους...

τι σημαίνει πόνος, δάκρυα, ταπείνωση, εξαθλίωση, απόγνωση και το τρέμουλο του φόβου ...!

Είναι η μέρα της γέννησης εκείνης της ελπίδας πάνω στην οποία θα κτιστεί το όνειρο για το αύριο που θα ξημερώσει για την κοινωνία μας και για τον καθένα μας ξεχωριστά.

Είναι η μέρα που θα αρχίσει να ισχύει και στην πατρίδα μας το αξίωμα ότι ... όλα τα νεογέννητα Ελληνόπουλα, άσχετα αν αυτα προέρχονται από πλούσιες ή φτωχειές οικογένειες, θα μπαίνουν επί ίσοις όροις στο παιχνίδι της ζωή τους, από την αφετηρία μέχρι και τον τερματισμό της, ... και θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες, τις ίδιες πιθανότητες και τις ίδιες βοήθειες στο κοινωνικό κράτος δικαίου που θα κτίσουμε, όπου η παροχή προστασίας και σεβασμού προς όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες θα θεωρείται φυσικό και αυτονόητο!

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!

Νέα Φιλική Εταιρεία

ΥΓ.: "Το Σύνταγμα του κράτους"


MEPOΣ TETAPTO - Eιδικές τελικές και μεταβατικές διατάξεις
TMHMA Δ΄ - Aκροτελεύτια διάταξη
'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. 

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Αθήνα, 18 Aπριλίου 2001

O ΠΡOΕΔΡOΣ ΤΗΣ ΒOΥΛΗΣ
ΑΠOΣΤOΛOΣ XΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/2/14 09:37

    ΡΕ κοπανοι που τα γραφετε αυτα θελετε να μας πειτε οτι 40 χρονια ζειτε πόνο, δάκρυα, ταπείνωση, εξαθλίωση, απόγνωση και το τρέμουλο του φόβου?Μας λετε ρε λαμογια ότι 40 χρονια Ζειτε μια δικτατορια ,εσεις που ρημαξατε τη χώρα,κομματοσκυλα και τωρα που τα κόμματα δεν έχουν να σας δώσουν γίνατε ξαφνικά επαναστάτες?Πόσο γελείοι που είστε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/2/14 15:19

    Δεν ειμαι βεβαια απο τους συντακτες του κειμενου αυτου αλλα θα επιχειρησω να απαντησω στον κυριο που βριζει με αυτον τον χυδαιο τροπο. Επειδη εχω και την ηλικια που απαιτειται να μπορω να κρινω παρελθουσες καταστασεις . Με λιγα λογια εζησα και πριν τα σαραντα χρονια που μαθαμε να ονομαζουμε περιοδο της μεταπολιτευσης, και την περιοδο πριν απο αυτην , δηλ την περιοδο της επταετιας και πριν απο αυτην, δηλαδη την περιοδο της ασταθειας και της προηγουμενης κλεπτοκρατιας. Η περιοδος που η χωρα γνωρισε ευημερια ,σταθεροτητα, ευνομια και πραγματικη αναπτυξη χωρις δανεικα και υποθηκευση του μελοντος ηταν , ειτε το θελετε ειτε οχι, μονον η περιοδος της επταετιας των στρατιωτικων κυβερνησεων και ειδικοτερα των κυβερνησεων του Γεωργιου Παπαδοπουλου. Εγω δεν πιστευω οτι αυτο επετευθη λογω ανωτερων οικονομικων γνωσεων των τοτε κρατουντων αλλα στην αδολη αγαπη τους για την πατριδα και το εθνος. Δεν ηταν οι τοτε ηγετες παιδια των βορειων προαστειων χωρις ουτε ενα ενσημο στο ενεργητικο τους, αλλα απλα παιδια του Ελληνικου λαου που εζησαν μεσα.στις δυσκολιες τους αγωνες και τις αγ νιες του εθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/2/14 18:00

    3:19 μ.μ. Να γιάσει το στοματάκι σου. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
    Προτιμάτε τα Ελληνικά προϊοντα. Τα συνθήματα της επανάστασης 1967

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/2/14 22:33

    Ζητω η 21η Απριλιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/2/14 22:38

    Πραγματι, επειδη η αφοσιωση τους στην πατριδα ηταν απολυτη, γι αυτο και πεθαναν στην φυλακη οι περισσοτεροι. Ευχομαι να μην γινει το ιδιο με τον αρχηγο της ΧΑ και τους υπολοιπους πολιτικους κρατουμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *