ροή ειδήσεων

Γάλλος οικονομολόγος: Οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία φτάνουν τα 60 δισ. ευρώ

Στο συμπέρασμα πως οι τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία φτάνουν τα 60 δισ. ευρώ κατέληξε σε έρευνά... του ο Γκάμπριελ Ζούκμαν. Και ο Γάλλος οικονομολόγος συμβουλεύει την κυβέρνηση για το πώς να βάλει ένα μεγάλο μέρος αυτών στα ταμεία της.

Ο Γάλλος καθηγητής, που προκάλεσε αίσθηση με το βιβλίο του «Ο κρυμμένος πλούτος των Εθνών» προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να ενώσει τις δυνάμεις της με ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να αναγκάσει την Ελβετία να εγκαταλείψει το τραπεζικό απόρρητο.

«Χρησιμοποίησα τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (BNS) τα οποία είναι διαθέσιμα στον καθένα. Στο βιβλίο μου ανέλυσα τα δεδομένα για τα κεφάλαια που υπάρχουν στην Ελβετία», λέει σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο Γκάμπριελ Ζούκμαν, που το συμπέρασμα που αφορά την Ελλάδα κάνει λόγο για καταθέσεις ύψους 60 δισ. ευρώ, αλλά προσθέτει πως υπάρχει αβεβαιότητα για τα ακριβή ποσά. «Μεγάλο μέρος του πλούτου στην Ελβετία ανήκει σε εικονικές εταιρείες, τραστ και ιδρύματα. Δύσκολο να υπολογίσεις με ακρίβεια σε ποιον ανήκει κάθε ευρώ».

Οπως αναφέρει, αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα των ΗΠΑ, που φορολόγησαν το 50% των αδήλωτων καταθέσεων στην Ελβετία, θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία της ακόμη και 30 δισ. ευρώ. Και καταλήγει πως για να γίνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνασπιστεί με μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να απειλήσουν την Ελβετία με επιβολή εμπορικών δασμών αν δεν εγκαταλείψει το τραπεζικό απόρρητο.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *