ροή ειδήσεων

Αυτές είναι οι 6 τροφές με τα πιο επικίνδυνα λιπαρά

Τα τρανς λιπαρά δεν αυξάνουν μόνο τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, όπως κάνουν και τα κορεσμένα λίπη, αλλά, σύμφωνα...με τους διατροφολόγους, ρίχνουν και τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μας προστατεύει από τις φλεγμονές και κυρίως τις καρδιακές παθήσεις.

Σύμφωνα με έρευνες, καθώς τα τρανς λιπαρά παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα προϊόντα, αλλά και καλύτερη υφή, χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τη βιομηχανία τροφίμων.

Ωστόσο, αν και πολλοί κατασκευαστές τροφίμων έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνικές διαφορετικές της υδρογόνωσης, που παράγει βλαβερά λιπαρά, αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε:

Πίτες και τυροπιτοειδή

Τα έτοιμα προϊόντα αυτού του είδους που κυκλοφορούν στο εμπόριο, περιέχουν συνήθως υδρογονωμένα έλαια. Καλό θα είναι να ελέγχετε τα συστατικά τους, καθώς συνήθως τα κατεψυγμένα περιέχουν 2-5 γραμμάρια τρανς λιπαρών ανά μερίδα.

Μαργαρίνη

Προκειμένου να διατηρηθεί σε στέρεα μορφή, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν υδρογονωμένα έλαια, που είναι πλούσια σε τρανς λιπαρά ή και κορεσμένα λιπαρά. Καλό θα είναι να ελέγχετε τη συσκευασία για τα συστατικά που περιέχονται.

Μπισκότα

Στην πλειοψηφία τους περιέχουν μεγάλες ποσότητες τρανς λιπαρών ή υδρογονωμένων ελαίων. Ωστόσο, υπάρχουν και εταιρείες που έχουν κυκλοφορήσει μπισκότα χωρίς τρανς λιπαρά.

Τηγανητές ή επεξεργασμένες τροφές

Τα τρανς λιπαρά προκύπτουν μετά την προσθήκη υδρογόνου στα φυτικά έλαια. Καλό θα είναι, λοιπόν, να ρωτάτε σε τι λάδι έχουν τηγανιστεί οι τροφές που παραγγέλνετε. Ωστόσο, ακόμη και αν η απάντηση είναι σε «φυτικό λάδι», μπορεί να είναι υδρογονωμένο.

Σάντουιτς και ντόνατ

Προσοχή στα συσκευασμένα ντόνατ και σάντουιτς, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες τρανς λιπαρών, προκειμένου να διατηρούνται περισσότερο.

Παγωμένα και κρεμώδη ποτά

Κρεμώδεις καφέδες, smoothies και ζεστά ροφήματα, μπορεί να περιέχουν σημαντικές ποσότητες τέτοιων λιπαρών, όπως βέβαια και τα παγωτά.


Σε κάθε περίπτωση, οι διατροφολόγοι συστήνουν να ελέγχουμε τον πίνακα συστατικών, πριν καταναλώσουμε οποιαδήποτε τροφή, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε πολλές από τις ανθυγιεινές ουσίες, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας.
onmed.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *