ροή ειδήσεων

ΣΟΚ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ - Ανακηρύσσουν μονομερώς αυτονομία οι Κούρδοι μετά τις δημοτικές εκλογές

Η Τουρκία Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, BDP, (Κόμμα Δημοκρατίας και Ειρήνης), Σελαχατιν Ντεμιρτάς μετά τις δημοτικές εκλογές...
της Τουρκίας που θα γίνουν στις 30 Μαρτίου, οι Κούρδοι θα ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία τους στις επαρχίες όπου κατοικεί στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμιγής κουρδικός πληθυσμός.

Δηλαδή οι Κούρδοι της Τουρκίας προχωρούν προς την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους!
Ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ντιαρμπακίρ, ζήτησε από τους Κούρδους της Τουρκίας και ειδικότερα από τους Κούρδους των νοτιοανατολικών περιοχών, να ψηφήσουν μόνο τους Κούρδους υποψήφιους που ανήκουν στον φιλοκουρδικό κόμμα και κάλεσε σε εκστρατεία κινητοποίησης των κουρδικών μαζών από γειτονία σε γειτονιά, έτσι ώστε μετά τις εκλογές να υπάρχουν σε πολλούς δήμους των περιοχών όπου κατοικούν οι Κούρδοι, δημοτικές αρχές που θα ελέγχονται από το φιλοκουρδικό κόμμα.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνεται, θα στηριχτεί περισσότερο η αναγγελία της ανακήρυξης της αυτονομίας των κουρδικών περιοχών, μια προοπτική που ήδη έχει θορυβήσει την Άγκυρα και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην προεκλογική περίοδο που διανύει η Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου.
Ο Ντεμιρτάς δεν παρέλειψε να δηλώσει ανοιχτά πως μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας οι νέες κουρδικές αρχές θα προστατέψουν τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των μειονοτήτων, θα ανακηρύξουν σαν επίσημη γλώσσα των περιοχών που κατοικούνται από Κούρδους την κουρδική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει προστασία και για τις άλλες γλώσσες των περιοχών αυτών, όπως Αρμενικά, Αραβικά και Ασσυριακά, που θα διδάσκονται επίσης στα μειονοτικά σχολεία των περιοχών που κατοικούν αυτές οι μειονότητες.
Τέλος, κατηγόρησε το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν ότι δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις του για την παραχώρηση αυτονομίας στους Κούρδους και πρόσθεσε ότι η υπομονή των Κούρδων έχει εξαντληθεί και ότι έχουν πάρει την οριστική απόφαση να προχωρήσουν στην ανακήρυξη της αυτονομίας τους.
Υπενθυμίζουμε πως οι Κούρδοι στην Συρία και στο Ιράκ έχουν ήδη προχωρήσει στην δική τους αυτονομία οπότε δεν αποκλείται ένωση των κουρδικών πληθυσμών πολύ σύντομα κάτω από ένα ενιαίο κράτος, οποίο θα είναι απόλυτα συμμαχικό ως προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ!
Ίσως για το λόγο αυτό η Τουρκία με τη σύμπραξη των ελληνικων και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών συνέλαβε εσπευσμένα τους Κούρδους στη γιάφκα του Γκύζη...
Θυμίζουμε ότι οι συλληφθέντες καταζητούνται για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο).
Έρχεται σοβαρή περίοδος αστάθειας και αναταραχών στη Τουρκία...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *