ροή ειδήσεων

ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΣΤΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια «στρατιά» μεταναστών που ξεπερνά σε αριθμό τις 10.000 βρίσκεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες.... του Τύπου της Κυριακής, σε «αποθήκες» ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Μπόντρουμ της Τουρκίας, περιμένοντας την ευκαιρία να περάσει στην Ελλάδα.

Οι πιέσεις που δέχεται η χώρα στα θαλάσσια σύνορά της, όπως δηλώνουν αρμόδιοι αξιωματούχοι, είναι οι ισχυρότερες των τελευταίων ετών, σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα αιχμής την «πληγή» της λαθρομετανάστευσης.

Κυκλώματα διακινητών «σπρώχνουν» τους μετανάστες προς τα παράλια της Μικράς Ασίας με επίκεντρο το Μπόντρουμ, έχοντας στήσει μία καλά οργανωμένη επιχείρηση εισαγωγής ανθρώπων στην Ελλάδα.

Μέχρι να δοθεί το ΟΚ, για να επιβιβάσουν τους μετανάστες σε σαπιοκάραβα, χωρίς καν σωσίβια, τους παρέχουν πρόχειρο κατάλυμα σε παραπήγματα-τρώγλες ή ξενοδοχεία.

Θύματα των κυκλωμάτων αυτών ήταν και οι 28 πρόσφυγες που βρέθηκαν να θαλασσοπνίγονται στο Φαρμακονήσι με τραγικό αποτέλεσμα 12 από αυτούς -γυναίκες και παιδιά- να χάσουν τη ζωή τους. Ο διακινητής τους επιβίβασε στην ξύλινη βάρκα από περιοχή (ακριβώς απέναντι από το Φαρμακονήσι) κοντά στο Μπόντρουμ.

Στο τιμόνι της βάρκας ήταν ένας Σύριος, ο οποίος ανακρίθηκε από το Λιμενικό και περιγράφεται ως απλός κυβερνήτης και όχι ως διακινητής.

Όσοι συλλαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές στο Αιγαίο περιγράφουν το τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη, ενώ στα γραφεία της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας φτάνουν «εμπιστευτικές πληροφορίες» με εκτιμήσεις για τον όγκο των νέων κυμάτων παράνομων μεταναστών.

Οι τελευταίες τέτοιες πληροφορίες απεικονίζουν ένα «χάρτη» μεταναστευτικών ροών μη ευνοϊκό για την Ελλάδα.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:





ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/2/14 00:37

    ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ,ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ,ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ Η ΝΔ ΡΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΕΙΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ,ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ,,(ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *