ροή ειδήσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ - Διακινούσαν κάρτες sim «φαντάσματα»

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, εγκληματική ομάδα που κατείχε παράνομα και διακινούσε πακέτα...σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών, χωρίς ταυτοποίηση στοιχείων κατόχων και χρηστών.

Συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση, έξι μέλη της σπείρας, τρεις αλλοδαποί, ένας 26χρονος Έλληνας και δύο Ελληνίδες.
Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προμηθεύονταν τα ανωτέρω πακέτα σύνδεσης, χωρίς παραστατικά και τα διέθεταν προς πώληση, χωρίς να προβαίνουν στην απαιτούμενη ταυτοποίηση των στοιχείων κατόχων και χρηστών και χωρίς να πραγματοποιούν την προβλεπόμενη ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας κατά τη μεταβίβαση από τον αρχικό συνδρομητή ενεργοποίησης στον τελικό χρήστη.
Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, με στοιχεία κατόχου υπαρκτά ή ανύπαρκτα φυσικά πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς, χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων καλύπτοντας ποικίλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 215 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 5.355 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *