ροή ειδήσεων

ΚΑΙ ΤΟ 2014 ΜΕ 50 ΕΝΣΗΜΑ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.

έρευνα Γιώργος Κόλλιας

Λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης των εργαζομένων που έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία συμπλήρωσης των ελάχιστων χρονικών ... προϋποθέσεων για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη οικογενείας τους, προωθείται για ψήφιση σχετική διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία:
α) στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - Ε.Τ.Α.Μ. και στα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2014 έως 28/2/2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστονπενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
β) στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ.4 του άρθρου 5 του ν.2768/1999 (Α`273) όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2015.

γ) στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», καθώς και τα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2014 έως 28/2/2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης.
Στους δικαιούχους της περίπτωσης α` αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες των περιπτώσεων β` και γ` δεν θα αποσταλούν αυτοκόλλητες ετικέτες και η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας θα γίνει μέσω των Υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ..
Ενημέρωση για την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας παρέχεται στους ασφαλισμένους και μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ασφαλιστική Ικανότητα» στο διαδικτυακό τόπο www.ika.gr.
Εφόσον οι ασφαλισμένοι διαπιστώνουν ότι είναι δικαιούχοι μέσω της παραπάνω ηλεκτρονικής υπηρεσίας, δεν χρειάζεται να προσέλθουν και στις Υπηρεσίες Μητρώου του ΙΚΑ - Ε.Τ.Α.Μ., διότι θα παραλάβουν αυτοκόλλητη ετικέτα στη διεύθυνση που αναφέρεται.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *