ροή ειδήσεων

Εδιναν συντάξεις ύψους 48,5 εκατ. ευρώ σε νεκρούς και «φαντάσματα»: Εκαναν φτερά τεράστια ποσά

Μακαρίτες και... ανύπαρκτοι συνεχίζουν να «ρουφάνε» συντάξεις από τα κρατικά ταμεία, επιβεβαιώνοντας το ότι η Ελλάδα συνεχίζει... να είναι η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας παρά τη δημοσιονομική κρίση.

Τα στοιχεία από τους ελέγχους που συνεχίζει να διενεργεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους συνταξιούχους του Δημοσίου είναι πραγματικά αποκαλυπτικά και αναδεικνύουν μια από τις πολλές «πληγές» στη διαχείριση του κρατικού χρήματος.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της εν λόγω διαδικασίας, μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2014, οι μη καταγραφέντες συνταξιούχοι του Δημοσίου ανέρχονταν σε 1.160, στους οποίους έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους.

Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα για τον εντοπισμό, περίπτωση προς περίπτωση, των μη καταγραφέντων συνταξιούχων. Κατά τη διαδικασία της καταγραφής, προέκυψαν 2.853 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατό τους για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανερχόταν σε 48,5 εκατ. ευρώ.

Υστερα από αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει ανακτηθεί το ποσό των 33,2 εκατ. ευρώ, με τους παρακάτω τρόπους:
22,7 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων, μέσω ΔΙΑΣ.
10,5 εκατ. ευρώ, εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων του λογαριασμού (2,6 εκατ. ευρώ) και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους (7,9 εκατ. ευρώ).

Για το υπόλοιπο ποσό των 15,2 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς και η παραπομπή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την διαδικασία της καταγραφής ανέρχεται σε 1.096.599 ευρώ ανά μήνα.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *