ροή ειδήσεων

Οι μούμιες θα εξαλείψουν τη φυματίωση: Είναι το κλειδί για τα μυστικά του ανοσοποιητικού συστήματος

Μούμιες του 17ου αιώνα μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη σοβαρών ασθενειών όπως η φυματίωση, σύμφωνα με ερευνητές από την Ουγγαρία...
Πρόκειται για 256 μούμιες, οι οποίες βρίσκονται στον τελευταίο όροφο του ουγγρικού Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Βουδαπέστη και θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να βρουν νέους τρόπους για τη θεραπεία της φυματίωσης.
Θαμμένες μεταξύ 1731 και 1838 στην κρύπτη της Δομινικανής εκκλησίας στην βόρεια Ουγγρική πόλη Βακ, οι φυσικά διατηρημένες μούμιες είχαν ξεχαστεί επί δεκαετίες και ανακαλύφθηκαν το 1994 κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του ναού μέσα σε ζωγραφισμένα φέρετρα από ξύλο πεύκου, διακοσμημένα με εικόνες από κρανία .
Η διαδικασία μουμιοποίησης συνέβη χάρη στο ευνοϊκό μικροκλίμα στην κρύπτη , συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών θερμοκρασιών και της σχετικά σταθερής υγρασίας και της πίεσης του αέρα. Ο πάτος των φέρετρων ήταν καλυμένος με πριονίδι για να απορροφήσει τα υγρά της αποσύνθεσης, διατηρώντας τα σώματα σε εκπληκτικά ρεαλιστική κατάσταση.
Αντικατοπτρίζοντας ένα ευρύ δείγμα των κατοίκων της Βακ, οι μούμιες περιλαμβάνουν τρεις μοναχές, 30 ιερείς, την γυναίκα και το παιδί του τοπικού άρχοντα, δύο γιατρούς και τον διευθυντής του πρώτου σχολείου για κωφούς της πόλης.
«Αυτή είναι ίσως η πιο συναρπαστική και πιο ολοκληρωμένη μελέτη για τη φυματίωση», δήλωσε ο Λντίκο Παπ , επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπολογίας του ουγγρικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας . «Σε μερικά από τα άτομα , τα ίχνη των μεταλλάξεων στα οστά που προκαλούνται από φυματίωση είναι εμφανή με γυμνό μάτι.»


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *