ροή ειδήσεων

Χωρίς φαρμακεία Δευτέρα-Τρίτη!

Το αδιέξοδο στις συζητήσεις κυβέρνησης δανειστών τουλάχιστον σε ότι....
αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα φέρνει κινητοποιήσεις στο χώρο των φαρμακοποιών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε πολύωρη συνεδρίαση του αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα φαρμακεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά. Οι ασθενείς θα πρέπει να προμηθευτούν νωρίτερα τα φάρμακά τους δεδομένου ότι τις ημέρες της απεργίας ελάχιστα φαρμακεία θα είναι ανοικτά για να εξυπηρετούν μόνο τις επείγουσες ανάγκες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης: "Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να υιοθετήσει και να στηρίξει τις θέσεις του υπουργού Υγείας απέναντι στην Τρόικα και να απορρίψει την ύποπτη έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά την Φαρμακευτική Περίθαλψη γιατί βλάπτει την Δημόσια Υγεία και την ελληνική κοινωνία.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες.
Καταγγέλλουμε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν μπορεί να είναι «Ευαγγέλιο» για την κυβέρνηση, ούτε ένα νέο μνημόνιο – προϊόν, προκατασκευασμένο κατ΄ εντολή των μεγάλων συμφερόντων τα οποία προφανώς εξυπηρετεί".

Να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχε η ηγεσία υπουργείου Υγείας με την τρόικα επιβεβαίωθηκε αυτό που λίγο πολύ όλοι γνώριζαν: ότι διαφωνούν για τα φάρμακα.
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε για άλλη μια φορά να πείσει τους δανειστές μας ότι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) δεν πρέπει να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 11.000 φαρμακεία σε όλη τη χώρα και οι ασθενείς ,μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Η επιχειρηματολογία Άδωνι βέβαια εδράζεται και στο γεγονός ότι στην περίπτωση που τα ΜΗΣΥΦΑ βγουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ο κλάδος θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις με λουκέτα σε όλη τη χώρα. Κάτι που δε συμφέρει σε καμία περίπτωση αυτή τη χρονική στιγμή την κυβέρνηση.

Ωστόσο οι τροικανοί δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται καθώς επέμεναν και για το θέμα του ποσοστού κέρδους του κλάδου το οποίο επιμένουν να περιορισθεί στο 15%. Να σημειωθεί ότι σήμερα χωρίς τις επιστροφές (υποχρεωτικές εκπτώσεις ) κινείται στο 23% ενώ μετά τις επιστροφές (claw back) καθηλώνεται στο 18%.

«Αν γίνει αυτό θα κλείσουν τα μισά φαρμακεία» απεφάνθη στη σύσκεψη η Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου για να λάβει την απάντηση δια στόματος δανειστών… «ας κλείσουν»..

Κατά τα άλλα οι εκπρόσωποι της τρόικας επέμεναν ακόμη και για το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων για το οποίο επιδιώκουν να απελευθερωθεί πλήρως αλλά και στην κατάργηση του κριτηρίου της απόστασης για το άνοιγμα νέου φαρμακείου.
Την Τρίτη το μεσημέρι στο μεταξύ συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις μετά τις εξελίξεις μεταξύ κυβέρνησης τρόικας.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *