ροή ειδήσεων

Μητσοτάκης: δεν θα γίνει δεκτή η τροπολογία για τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΡ

Ρυθμίσεις και τροπολογίες στο ν/σ για τα λουκέτα σε δημόσιους φορείς...


Παραμένει η διαφωνία του ΠΑΣΟΚ στην κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πρόταση για εξάμηνη παράταση λειτουργίας του Ινστιτούτου, όμως το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην απόσυρση του άρθρου, ζητώντας να μην καταργηθεί το Ινστιτούτο.

Ρυθμίσεις και τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι θα δοθεί δίμηνη παράταση λειτουργίας σε οργανισμούς που σχετίζονται με αναπλάσεις (όχι όμως η ΕΑΧΑ), ενώ γίνονται δεκτές τέσσερις τροπολογίες για:
την εξαίρεση των εγκύων από τη διαθεσιμότητα (αρ. 1248, πρώτη υπογράφουσα η Κατερίνα Παπακώστα Παπακώστα).
την ολοκλήρωση των μετατάξεων υπαλλήλων που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο (αρ. 1245, πρώτη υπογράφουσα η Φωτεινή Αραμπατζή)
την άρση των ποινικών διώξεων σε βάρος της Διοίκησης του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων (αρ. 1255, υπογράφει ο Σπύρος Ταλιαδούρος)
τη δυνατότητα συνυπηρέτησης συζύγων στην παραμεθόριο (αρ. 1238, πρώτος υπογράφων ο Γιώργος Καρασμάνης).

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πάντως ότι δεν θα γίνει δεκτή η διακομματική τροπολογία για τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Ρόδου.

Παραμένει η διαφωνία Κυρ. Μητσοτάκη - ΠΑΣΟΚ για το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας

Πάντως, σε ό,τι αφορά το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, παραμένει η διαφωνία του υπουργού με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε πρόταση για εξάμηνη παράταση λειτουργίας του Ινστιτούτου, όμως το ΠΑΣΟΚ ωστόσο επιμένει στην απόσυρση του άρθρου, ζητώντας να μην καταργηθεί το Ινστιτούτο.

Ο υπουργός είπε ότι το Ινστιτούτο «διενεργεί έργο του υπουργείου Εργασίας», όπου υπάρχουν πέντε αρμόδιες Διευθύνσεις και ο ΟΑΕΔ,ενώ υλοποιεί πρόγραμμα μόλις 120 εκατ. ευρώ από τα 3 δισ. ευρώ του συνολικού προγράμματος για την εργασία.


ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Βουλή: Ομιλία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη
«Ένα μπορώ να δεχθώ: ότι η απότομη κατάργησή του θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην υλοποίηση του προγράμματος που τρέχει, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση πάντως. Να δεχθώ να συζητήσω να υπάρχει μεταβατική περίοδος έξι μηνών, μέχρι τέλη Οκτωβρίου, ώστε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που υλοποιεί και θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό», ήταν η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη.


ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Βουλή: Ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη
Στη συζήτηση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ρωτώντας το ΠΑΣΟΚ «ποια είναι η διαφορά του Ινστιτούτου με τους άλλους οργανισμούς, όπως το ΤΕΟ». «Θέλετε να καταργήσετε οργανισμούς; Γιατί πρέπει να υπάρχουν και απολύσεις; Αυτό είναι βαρβαρότητα», είπε.

Την πρόταση Μητσοτάκη απέρριψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επιμένοντας «να αποσύρουμε το άρθρο και να κάνουμε αξιολόγηση του προσωπικού». «Η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του Ινστιτούτου», υποστήριξε και ανέφερε ότι «με μηδενικό κόστος κρατάμε όρθιες 500.000 θέσεις στον ιδιωτικό τομέα».

Αντιπαράθεση

Αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και την διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων.

«Είχαμε δύο επιλογές: ή να μην κάνουμε τίποτα ή να προσπαθήσουμε να ταράξουμε τα νερά με τις όποιες ατέλειες έχουμε σήμερα, με ένα σύστημα που είναι καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητώ συγγνώμη που είπα ότι δεν έχετε εναλλακτική πρόταση. Έχετε. Αναφερθήκατε στην ανάγκη να υπάρξει συμμετοχική αξιολόγηση. Δεν ξέρω τι εννοείτε. Σε κάθε αξιολόγηση υπάρχει αξιολογική και αξιολογούμενος, υπάρχει η έννοια της ιεραρχίας που σας είναι ξένη. Ποιος θα γράφει την αξιολόγηση; Οι ίδιοι οι αξιολογούμενοι;», αναρωτήθηκε ο υπουργός και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει που θα βρει τα λεφτά για να επαναπροσλάβει όσους απολύονται από το Δημόσιο.

Αναφέρθηκε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης στην διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής στην «συγκριτική αξιολόγηση». «Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής δεν γνωρίζει ότι η έννοια της συγκριτικής αξιολόγησης υπάρχει στη Βουλή;», είπε διαβάζοντας απόσπασμα του Κανονισμού και σημειώνοντας ότι «από τη φύση της η έννοια της αξιολόγησης είναι συγκριτική».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι το 15% των υπαλλήλων θα πάνε προς διαθεσιμότητα, καθώς θα έχουν βαθμολογία 1 έως 6. Είπε πως το νομοσχέδιο αναφέρει ότι δεν θα ληφθούν υπόψη για την διαθεσιμότητα οι εκθέσεις αξιολόγησης.

Αναφέρθηκε ακόμη στην αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του νομικού προσώπου «Θ. Κολοκοτρώνη – Ο Γέρος του Μωριά» ρωτώντας: «πιστεύετε ότι για να μείνει ζωντανή η μνήμη του Κολοκοτρώνη πρέπει να φτιάξουμε ένα νομικό πρόσωπο; Τότε να φτιάξουμε για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και τον Καραϊσκάκη».

«Σκοτώνουν τα άλογα όταν μεγαλώσουν; Αυτή είναι η λογική; Δεν χρειάζεται να βάλουμε Υπουργό, ένα χασάπη να βάλουμε με την κυριολεκτική έννοια του όρου»< απάντησε ο Π. Λαφαζάνης επισημαίνοντας ότι στο νομοσχέδιο «τίποτα δεν υπακούσει σε μία ενιαία λογική αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης. Αυτό που κάνετε είναι να κλείνετε οργανισμούς και να απολύετε τον κόσμο σωρηδόν και οριζοντίως. Με ποια αξιολόγηση τους απολύετε;».

Απαντώντας στην κριτική του υπουργού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «γιατί σας πιάνει πανικός όταν ακούτε την έννοια συμμετοχική; Πουθενά, σε καμία ανθρώπινη δραστηριότητα δεν υπάρχει αξιολόγηση χωρίς την δραστηριότητα των ανθρώπων. Δεν καταλαβαίνω τον φόβο σας στην έννοια συμμετοχική. Εσείς δεν κάνετε μια διαδικασία συναινετική, μαζί με τους εργαζόμενους».

Για την αξιολόγηση ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «την έχετε κατακρεουργήσει. Βαθμολογείται 9 έως 10 το 25%, 60% από 7 έως 8 και 15% από 1 έως 6. Το κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι θα επικρέμαται από πάνω τους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης».

Για την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επαναπροσλάβει τους παρανόμως απολυόμενους ο Π. Λαφαζάνης τόνισε: «βεβαίως και θα επαναπροσληφθούν. Απολύετε τις καθαρίστριες για να πάρετε εργολάβους που θα κάνουν την ίδια δουλειά με δουλεμπόριο στις εργασιακές σχέσεις και ενώ γνωρίζετε ότι το κόστος για το Δημόσιο θα είναι μεγαλύτερο».

«Το κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο. Γιατί ρωτάτε που θα βρούμε τα λεφτά; Αυτό που κάνετε είναι τρομοκρατία, όχι εξορθολογισμός», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι στα σχολεία θα πάρουν σεκιούριτι, που κοστίζουν περισσότερο. «Πρόκειται περί εκδικήσεως, τρομοκρατίας και παράδοσης του Δημοσίου σε ιδιωτικά συμφέροντα», κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε βελτιώσεις σε σημεία του νομοσχεδίου.


Βουλή: Ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλου
Για τον επανέλεγχο των συμβάσεων (άρθρο 43) πρότεινε «να προστεθεί ότι μιλάμε καθαρά για έκδοση πλαστού πιστοποιητικού», ενώ για την διαθεσιμότητα (άρθρο 41) επεσήμανε πως «παρόλες τις νομοτεχνικές βελτιώσεις υπάρχει μία ασάφεια και απόσταση».

Ανέφερε ότι

α) η διατύπωση είναι ασαφής και στις 22 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα για πολλές κατηγορίες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές κ.α.). Πρότεινε να υπάρξει παράταση για όλους εφόσον υπάρχουν διαγωνισμοί και έχουν υποβάλλει αίτηση.

β) να υπάρξει δέσμευση για διαγωνισμό όπου όλοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.

Επισημαίνεται ότι ο Π. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στην στάση του ΠΑΣΟΚ τα χρόνια του μνημονίου και ζήτησε «να μας αναγνωριστεί το ανάλογο αυτού που είχε πει ο Τσώρτσιλ για τους Έλληνες», δηλαδή ότι δεν πολεμούν οι Έλληνες ως ήρωες, αλλά οι ήρωες ως Έλληνες.
newsroom naftemporiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/3/14 17:14

    MPRABO KYRIAKO ETSI ,EPITELOUS ENAS YPOURGOS IKANOS,
    ANTE GEIA PAIDIA THS DEYAP
    KANONIKA PREPEI NA EPISTRFOUN TA XRHMATA POU PARANOMA PHRAN TOSA XRONIA H PARONOMH YPALILH THS DEYAR.

    SAKH KLAMA TORA E???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/3/14 19:31

    θα ερθει και η σειρα σου παπαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/3/14 20:27

    mpravo mitsotaki!!!ekanes kai ena kalo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/3/14 20:49

    H DIKIA MOU ??DEN EIMAI ROUFIANOS KANENOS KOPELIA MOU.
    EGO DEN EGLYFA GIA NA MOU BROUN DOULEIA
    HSASTAN OLOI TEMPELHDES KALA SAS EKANAN
    TOU SAKI SOI EISAI E????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/3/14 17:17

    Οπου δημόσια υπηρεσία και λαμογιά, δώστε τα όλα σε ιδιώτες, πρωταθλητές στην απάτη οι Ελληνες στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *