επικαιρότητα

Θρίλερ με νέα "μικρή Μαρία" στην Κατερίνη

Ένα ζευγάρι τσιγγάνων, συνέλαβε η αστυνομία στην Κατερίνη.
Οι συλληφθέντες 58 και 59 χρόνων παρουσίαζαν ως δικό τους ένα βρέφος.... θηλυκού γένους, το οποίο όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις DNA δεν έχει μαζί τους καμία βιολογική σχέση...

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες κατάφεραν να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη του βρέφους από το Δήμο Αθηναίων, ενώ η 59χρονη αποπειράθηκε δύο φορές να δηλώσει το βρέφος στο Δήμο Κατερίνης, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτο άτομο, μια γυναίκα 41 ετών, η οποία φέρεται να παρέδωσε το βρέφος στους συλληφθέντες και η οποία είναι ήδη φυλακισμένη για άλλη υπόθεση.

Το στοιχείο που αυξάνει τα ερωτηματικά για την ταυτότητα του βρέφους, η ηλικία του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί, είναι ότι από τις εξετάσεις DNA φαίνεται ότι ούτε η 41χρονη είναι η μητέρα.


Το χρονικό της υπόθεσης
Η αποκάλυψη της νέας υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τη διερεύνηση περίπτωσης δήλωσης τέκνου. Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης οι δύο τσιγγάνοι πήγαν στην αστυνομία προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις, έχοντας μαζί τους το μωρό.

Κατά την εξέταση προέκυψε ότι το βρέφος δεν είναι δικό τους και έτσι συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 58χρονης, το μωρό τους το παρέδωσε η 41χρονη στα Φάρσαλα Λάρισας στις αρχές του Σεπτεμβρίου του έτους 2013, χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλληφθείσα προσήλθε για εξέταση έχοντας μαζί της το μωρό, την ύπαρξη του οποίου είχε αρνηθεί αρχικά.

Στην κατοχή της 58χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι, οι δύο τσιγγάνοι το Σεπτέμβριο του έτους 2013 κατάφεραν να εκδώσουν δύο φορές από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης του βρέφους.

Το βρέφος παρέλαβε η αρμόδια κοινωνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος, αφού άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις, στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης