ροή ειδήσεων

Ελληνικός καφές για μακροζωία!

Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ζωντάνια και σίγουρα αποτελεί αγαπημένη συνήθεια πολλών Ελλήνων. Μας ξυπνάει, χαρίζει στιγμές απόλαυσης και....

σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, μας δίνει περισσότερα χρόνια ζωής...


Καφεδάκι για μακροζωία!

Τα δεδομένα που συνδέουν τη κατανάλωση ελληνικού καφέ με τη μακροζωία, έρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη στην Ικαρία, που ως γνωστόν είναι το νησί με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στον κόσμο.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρική Σχολής Αθηνών, Χριστόδουλου Στεφανάδη-ο οποίος μάλιστα είναι Ικαριώτης- και τους συνεργάτες του, οι οποίοι εξέτασαν την κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της στα επίπεδα υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων του νησιού.

Η μελέτη αφορούσε ένα δείγμα 71 ανδρών και 71 γυναικών, σε σύνολο 673 μονίμων κατοίκων του νησιού, ηλικίας άνω των 65 ετών. Οι ερευνητές κατέγραψαν την υγεία των 142 κατοίκων και τη συσχέτισαν με τις διατροφικές και άλλες συνήθειές τους, μεταξύ των οποίων η κατανάλωση καφέ. Η μεγάλη πλειονότητα (87%) έπινε καθημερινά παραδοσιακό ελληνικό καφέ.

Η ερευνητική ομάδα αποφάσισε να επικεντρώσει την έρευνα της στην κατανάλωση καφέ, λόγω ευρημάτων προηγούμενης έρευνας που υποστήριζαν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.

Εκείνοι που έπιναν περισσότερο ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία, από εκείνους που έπιναν άλλα είδη καφέ. Ακόμη και σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση ελληνικού καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση.

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο βραστός ελληνικός καφές με το πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά περιεχόμενό του και μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, ωφελεί τον οργανισμό μας πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα καφέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη εστιάζει στην Ικαρία, αφού το ακριτικό νησί συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων του κόσμου.

Από τα καφενεία του χωριού, στην πλατεία Κολωνακίου…

Και καθώς η έρευνα αυτή γνώρισε δόξες, ο ελληνικός καφές έγινε συνώνυμο της ευζωίας και της μακροημέρευσης αλλά και του… μποέμικου τρόπου ζωής. Έτσι, μην παραξενευτείτε, αν δείτε μουσάτους hipsters να απολαμβάνουν έναν διπλό ελληνικό ή υπερδραστήρια μεγαλοστελέχη να τον προτιμούν έναντι του εσπρέσο τους… Η Ελλάδα, είναι πάλι μόδα! Καφεδάκι κανείς;

http://www.athinapoli.gr/




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/3/14 00:34

    ΠΙΑ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΑΣ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΚΟΡΟΙΔΕΒΟΑΣΤΕ....ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ....Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.... ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΜΟΚΡΟΒΙΑ....ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ...ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΗΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ....ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ..ΕΔΩ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....ΑΛΛΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΗΝΑ ..ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ...ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.... ΠΟΛΥ ΥΣΤΗΡΙΟ...ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;; ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΝΟΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ...Η ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ...ΚΥΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ....ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ...ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΦΥΛΑΓΕΤΑΙ....ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ....ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΠΟΤΕ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΚΟΛΑΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΑΥΤΟ ....ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ....ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΑΛΗ ΑΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΟΛΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΙΟΥ...ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.....ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΙΛΑΜΕ....ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.... ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.....Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ.... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ... ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ...ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΟΙ ΣΤΕΙΧΙΩΔΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ....ΟΤΑΝ Η ΠΟΡΤΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ.... ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ...ΟΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.....ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΓΡΑΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ....ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ....
    ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ...ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΙΚΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *