ροή ειδήσεων

Αν είναι δυνατόν! «Κόλλησε» λεωφορείο της ΡΟΔΑ σε στροφή λίγο μετά τη Σάλακο!


Είναι από τα απίστευτα όσο και σπάνια περιστατικά που μπορούν να συμβούν στους δρόμους του νησιού μας!
Ένα λεωφορείο της ΡΟΔΑ,....

(από τα μεγάλα που κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού μας), κάτω από άγνωστες συνθήκες

(ίσως ο οδηγός να μην γνώριζε και την επικινδυνότητα του δρόμου), πήγε να πάρει την στροφή λίγο μετά τη Σάλακο, αλλά... ιδού το αποτέλεσμα!


Το λεωφορείο έκανε... τραμπάλα, καθώς το μπροστινό μέρος του οχήματος «σηκώθηκε» κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ το πίσω μέρος βρισκόταν στο κενό! (Στο σημείο εκείνο του δρόμου υπάρχει κενό, σαν ένα είδος γκρεμνού!)

Από κει και πέρα κρίθηκε αναγκαία η παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο οχήματα της οποίας αλλά κι ένας μεγάλος φορτωτής που ήρθε για βοήθεια, κατάφεραν ύστερα από προσπάθειες να «ξεκολλήσουν» το λεωφορείο, το οποίο φυσικά υπέστη κάποιες μικροζημιές σ΄ στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πιθανότατα αύριο θα πάνε τεχνικοί της ΡΟΔΑ για να εξετάσουν τι ζημιές υπέστη.


Να σημειωθεί ότι στο λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες.




Φωτογραφία του Νίκολας Νάνεφ


topika-nea.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/3/14 11:11

    perimeno na do ti profilaksis kai metra asfalias tha paroun oi ipeuthini gia to epikindino afto simio.Ante erxonte kai ekloges kai eimai aisiodoksos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/14 13:17

      ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ...ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/3/14 11:33

    Afou trexoun san tous trelous logiko einai.to proi 9.30 pira to lewforio apo ton statho mexri ta trianta se 5 lepta..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/14 12:17

      Kopse kati k 11:33. Lewforeio einai oxi formoula. Oti m@#$%^a thelei o kathenas leei...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/3/14 12:29

    Δεν καταλαβα τον τιτλο "αν ειναι δυνατον"..... ανθρωποι ειναι και οι οδιγοι. Καποιο λαθος εκτιμιση ολοι μπορουμε να κανουμε. Εδω καθε μερα σκωτωνονται ανθρωποι στην ασφαλτο γιατι ειμαστε ανεγκεφαλοι και νομιζουμε οτι βρισκομαστε στο Fast and Furius....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/3/14 12:31

    οπως φενεται τη στροφη την πηρε κλειστα,επρεπε να την παρει ανοικτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/3/14 13:11

    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΟΦΩΡΙΑ....ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/3/14 14:31

    Πρόσφατα το ΡΟΔΑ προέβη σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού με τι διαδικασία μοριοδότησης κατόπιν εποπτείας (ΑΣΕΠ εάν κριθεί αναγκαίο!!!!).Από έσω πληροφορίες μαθαίνω ότι για αρκετούς
    από τους νέους οδηγούς ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που οδηγούν λεωφορείο χωρίς καν προϋπηρεσία σε κάποιο άλλο μεγάλο όχημα! Και ερωτούμαι ας το δεχτούμε ότι ο νόμος 2190/1994 Πεπονή του ΑΣΕΠ είναι ελλιπής οι εδώ υπεύθυνοι Πρόεδρος ,Διευθυντής , Προσωπάρχης υπεύθυνος κίνησης πως εμπιστεύονται το τιμόνι σε αυτά τα άτομα να μεταφέρουν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; Αλλά θα μου πείτε ως συνήθως στη Ελλάδα πρώτα περιμένουμε το κακό, και μετά να λάβουμε τα κάποια μέτρα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/3/14 14:45

    Το λεωφορείο δεν Κόλλησε απλά έφυγε (βγήκε έξω λόγο απειρίας του οδηγού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/14 17:49

      eytexe o dromos pali!!!!as poyme k ligo gia thn apiria toy odhgoy ....k as synetistoyn kapioi gia toys asxetoys poy epilegoyn logo kritirion fysika alla xwris kamia proipiresia....k na skeytoyn pws mpenoyn ta paidia olon mas!!!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος23/3/14 16:41

    Ο καθενας την παπαρια του και ως συνηθως ανορθογραγα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/14 20:09

      Ανορθόγραφα. Το ανορθόγραγα απλά θα κάνει τους ανορθόγραφους να γελάνε μαζί σου. Κάνεις που κάνεις την παρατήρηση, κάνε την τουλάχιστον προσεχτικά.......βάλε και κανένα τόνο.....

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος24/3/14 15:19

    ΚΑΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΞΗΓΗΣΗ; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ -ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/3/14 14:49

    Λυπάμαι πολύ για το συγκεκριμένο ατύχημα που συνέβηκε στη περιοχή της Σαλάκου.
    Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα κάτω από ποιες συνθήκες συνέβηκε ( κάποιο λάθος οδηγού η ολισθηρότητα δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο η από μηχανική βλάβη του οχήματος ) θα ήθελα να εκφράσω πρώτα από όλα την συμπαράσταση μου στον συνάδελφο οδηγό και την ευχαρίστηση μου που εκείνη τη στιγμή το λεωφορείο ήταν άδειο και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί επιβατών.
    Όπως θα έχετε καταλάβει είμαι και εγώ ένας από τους εκατοντάδες συμβασιούχους οδηγούς που πέρασε από το ΡΟΔΑ την τελευταία δεκαετία και θα προσπαθήσω με λίγα λογία να δώσω λίγες εξηγήσεις για κάποια λάθος πράγματα που συμβαίνουν εκεί.
    1) Πλήρης αδιαφορία για τα συμφέροντα της μοναδικής κερδοφόρας επιχείρησης του δήμου μας (ΔΕΣ ΡΟΔΑ) από την προϊστάμενη του αρχή δηλαδή το ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ καθώς και από τις διοικήσεις της επιχείρησης, και του σωματείου εργαζομένων.
    Α) Μπορούσαν αν πράγματι ήθελαν, συντονισμένα με τη βοήθεια όλων των τοπικών βουλευτών, να παρέμβουν στο ΑΣΕΠ και να τροποποιούσουν τα κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή προσωπικού με πρώτο τεκμήριο την εμπειρία και μετά όλα τα υπόλοιπα αφού πλέον όλοι συμφωνούμε ότι η επιχείρηση αυτή για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται έμπειρο προσωπικό. ( Οδηγούς – Μηχανικούς – Εκδότες Εισιτήριων )

    Β) Την σταδιακή ανανέωση του στόλου οχημάτων και την καλή συντήρηση τους.
    Όπως όλοι βλέπουμε στους δρόμους μερικά από τα λεωφορεία του ΡΟΔΑ χρειάζονται ανανέωση. Μπορεί να είναι σύμπτωση ότι το λεωφορείο που είχε το ατύχημα είναι ένα από τα παλαιότερα του στόλου και η οδήγηση του απαιτεί έμπειρο οδηγό και συνήθως χρεισημοποιήτε ως εφεδρικό .
    Η λύση που δόθηκε πέρυσι με την ενοικίαση των ‘φυσούνων’ νομίζω ότι δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στο νησί τα καλοκαίρια το ΡΟΔΑ χρειάζεται ευέλικτα οχήματα.
    Όσο για τη συντήρηση δεν είναι δυνατό μέσα στην σεζόν να παραμένουν ακινητοποιημένα λεωφορεία για πολλές μέρες η και για εβδομάδες ακόμα για ένα ανταλλακτικό, και να χάνει η επιχείρηση τουλάχιστον 500 € με 800 € ημερησίως από κάθε ένα από αυτά.
    Η δικαιολογία ότι πρέπει πρώτα να το εγκρίνει ο επίτροπος για μένα μπορεί να ξεπεραστεί. Θα μπορούσε η διοίκηση με την σύμφωνη γνώμη του σωματείου εργαζομένων να πάρει χρήματα από το ταμείο της επιχείρησης και να προμηθευτεί το κάθε ανταλλακτικό που θα χρειαστεί άμεσα μετά από έρευνα αγοράς για την πιο συμφέρουσα λύση για την επιχείρηση.
    Νομίζω ότι κανένα δικαστήριο δεν θα τιμωρούσε αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία με την συγκατάθεση όλων των εργαζομένων να πράξουν κάτι για το καλό της επιχείρησης !!!

    Γ) Τροποποίηση δρομολογίων πόλεως Ρόδου. Οι συγκεκριμένες γραμμές πόλεως που ισχύουν σήμερα νομίζω ότι δεν καλύπτουν σωστά και δίκαια όλες τις συνοικίες της πόλης μας. Σκεφτείτε ότι αν κάποιος χρειαστεί να πάρει λεωφόρο μετά τις 17:00 από το Μανδράκι για Αγ. Νικόλαο, μια απόσταση δέκα με δεκαπέντε λεπτών της ώρας περπατώντας, με το λεωφορείο θα πάει στο προορισμό του μετά από 50’…
    Είναι πλέον στιγμή να δρομολογηθεί κάποια γραμμή που να εξυπηρετεί απ’ ευθείας συνοικίες μεταξύ τους, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να περάσει και από κέντρο. Ένα παράδειγμα, από Μέγγαβλη προς Ανάληψη προς Ροδίνι προς Αγ. Νικόλαο, και αντιστρόφως…

    Πριν να τελειώσω αυτή τη αναφορά για το ΡΟΔΑ θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συνδημότες να στηρίξουν την Δημόσια Επιχείρηση Συγκοινωνιών του νησιού μας και να δείξουν κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η επιχείρηση.

    Τέλος εύχομαι σε όλους τους πρώην συναδέλφους μου να έχουν μια καλή σεζόν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/3/14 21:48

      Σε ευχαριστούμε για τα διπλωματικά σου λόγια Ν……΄....ι αλλά οι εκ του ασφαλούς αγρών ηγόραζαν!!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *