ροή ειδήσεων

Ανάπτυξη των υποδομών υδατοδρομίων και κατασκευή κόμβων ζητούς οι ξένοι TOs

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων Τour Οperator που συναντήθηκαν με την Hellenic Seaplanes στην ITB Berlin δίνουν έμφαση στην ανάγκη.....
μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό και ότι το υδροπλάνο θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Hellenic Seaplanes στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ITB Berlin, όπου έλαβαν μέρος περισσότερες από 200 χώρες και πάνω από 30.000 επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αρμόδιους φορείς των περιφερειών, δημάρχους, τουριστικούς πράκτορες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες ναύλωσης αεροσκαφών.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων Τour Οperator που συναντήθηκαν με την Hellenic Seaplanes δίνουν έμφαση στην ανάγκη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό και ότι το υδροπλάνο θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Θεωρούν

εφικτό το στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, υπό τον όρο ότι θα συμπράξουν για αυτό οι τοπικές κοινωνίες και οι εταιρείες υδροπλάνων που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη των υποδομών υδατοδρομίων και κυρίως στην κατασκευή κόμβων προς όλους τους τουριστικούς προορισμούς, έτσι ώστε αυτοί να είναι εύκολα προσβάσιμοι.

Η υπουργός τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, που είχε σύντομη συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας κατά την επίσκεψή της στην έκθεση και συζήτησαν για την συμβολή του υδροπλάνου στον τουρισμό της Ελλάδας και έχει την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ταυτόχρονα, η Hellenic Seaplanes συνεχίζει τις συναντήσεις και συζητήσεις στα Υπουργεία Ναυτιλίας & Αιγαίου, ΥΠΕΚΑ και Μεταφορών για θέματα αδειοδοτήσεων των υδατοδρομίων. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων.

Η Ελλάδα είναι “in“, οι κρατήσεις για το 2014 έχουν εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, η TUI, με μερίδιο 30% στην ελληνική αγορά, κάνει λόγο για πρωτοφανή αύξηση του early booking σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ρόδος, Κρήτη και Κως είναι στην κορυφή των προτιμήσεων και σίγουρα ένα ακόμη μέσο όπως το υδροπλάνο θα κάνει τη διαφορά, πιστεύει η Hellenic Seaplanes.

“Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς. Η Hellenic Seaplanes”, επισήμανε o κ. Χαραλάμπους “έχει ξεκινήσει την διαδικασία για αρκετά υδατοδρόμια, αλλά ανησυχούμε όπως δήλωσε για την ταχύτητα αδειοδοτήσεων και ίσως να μην καταστεί δυνατό να αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια μέχρι την τουριστική περίοδο του 2014”.
traveldailynews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *