ροή ειδήσεων

Με 800 ευρώ τον μήνα ζουν οι μισές οικογένειες στη χώρα

Σε άθλια οικονομική κατάσταση βρίσκονται περισσότερες από τις μισές οικογένειες στη χώρα καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία... αναγκάζονται να επιβιώσουν με εισόδημα μικρότερο των 800 ευρώ σε μηνιαίο επίπεδο.


Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι μαζί με τις/τους συζύγους τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 εισόδημα χαμηλότερο των 9.500 ευρώ.

Από αυτές τις οικογένειες, περίπου η μία στις τρεις έχει ακίνητη περιουσία με αξία χαμηλότερη των 100.000 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν και περίπου 600.000 νοικοκυριά με ακίνητα αξίας από 100.000 έως 150.000 ευρώ, αλλά με εισόδημα μικρότερο των 9.500 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Περιουσιακά κριτήρια
Ανεξάρτητα από τις τελικές αποφάσεις για τα κριτήρια του μερίσματος, τα στατιστικά ευρήματα προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Για παράδειγμα, στις 321.525 ανήλθαν οι φορολογούμενοι που δεν εμφάνισαν καθόλου εισόδημα το 2013. Εξ αυτών οι 101.287 έχουν ιδιόκτητο σπίτι με αντικειμενική αξία (σ.σ. όπου αντικειμενική αξία είναι αυτή του 2007, καθώς έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί) μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ.

Θέτοντας, επομένως, περιουσιακό κριτήριο στις 100.000 ευρώ, αποκλείει από το επίδομα πολίτες με μηδενικό εισόδημα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιοι από αυτούς έτυχε να έχουν ένα ιδιόκτητο σπίτι και ποιοι στην πραγματικότητα φοροδιαφεύγουν.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *