ροή ειδήσεων

«Στοπ» της Εφορίας στην επιστροφή φόρου για όσους χρωστάνε στα Ταμεία

Αυτόματα και χωρίς να ενημερώνονται οι οφειλέτες, θα παρακρατούνται τυχόν ποσά από επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος για συμψηφισμό με τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση...

του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση που δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο συμψηφισμός αφορά φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει ρύθμιση χρεών ή όχι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ακόμη και όσοι πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους δεν θα παίρνουν επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ, αλλά τα αναλoγούντα ποσά θα παρακρατούνται απευθείας από την εφορία και θα πηγαίνουν κατευθείαν στα ασφαλιστικά ταμεία, μειώνοντας κατ΄ ουσίαν το ποσό που θα έχουν να καταβάλουν για τις επόμενες δόσεις.
Έτσι για παράδειγμα ένας οφειλέτης που έχει να πληρώσει 3.000 ευρώ το χρόνο σε δόσεις για ρύθμιση χρεών και έχει επιστροφή ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος 1.000 ευρώ θα πληρώσει 2.000 ευρώ για τις δόσεις της ρύθμισης, καθώς τα 1.000 ευρώ θα του παρακραταθούν αυτόματα μέσω εφορίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με τον συμψηφισμό που προωθείται καταργούνται στην πράξη οι επιστροφές φόρου σε όσους χρωστούν σε Ταμεία ακόμη και εισφορές λίγων μηνών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν κατά το δυνατόν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα χρονίζοντα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία που σήμερα υπολογίζονται πως υπερβαίνουν το ιλλιγγιώδες ποσό των 17 δισ. ευρώ. Από τους οφειλέτες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου, έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών τους περίπου 21.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και 35.000 στο ΙΚΑ, αλλά ακόμα και τώρα παραμένουν εκτός ρύθμισης περίπου 355.000 επιχειρήσεις με χρέη προς το ΙΚΑ και 340.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *